Actrița Oana Pelea, neplătită pentru spectacole: ”Ce trebuie să mai fac? Să stau cu mâna întinsă?”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Actrița Oana Pelea, neplătită pentru spectacole: ”Ce trebuie să mai fac? Să stau cu mâna întinsă?”

GALERIE
Oana Pelea
  • Oana Pelea
- +

Îndrăgita actriţă Oana Pellea relatează, printr-o postare pe Facebook, că deşi a jucat cu sălile arhipline, teatrele nu o plătesc pentru munca ei. Motivul? Primăria le-a dat prea puţini bani.

Exasperată că trebuie să facă hârtii şi petiţii pentru a cere dreptul ei, nu de pomană, Oana Pellea se arată dezamăgită de lipsa de respect cu care statul şi factorii de decizie îi tratează pe artişti.

Postarea actriţei:

"Tot discut cu teatrele...cerându-mi plata pentru munca depusă. Sunt artist independent şi am contracte cu mai multe teatre. Mi se spune că am dreptate să pretind să fiu plătită pentru ce am muncit...am dreptate...Mulţumesc. Şi totuşi, teatrele îmi spun: 'Nu avem bani. Primăria ne-a dat foarte puţini bani'. Sunt convinsă că nu sunt bani. Şi totuşi...Primăria dă vina pe Guvern, Guvernul pe Preşedinte, lanţul slăbiciunilor...Şi totuşi...eu am muncit în martie, aprilie, mai ...am jucat cu sălile arhipline (mulţumesc publicului), au intrat bani în teatrele unde am jucat şi am dreptul să-mi cer banii munciţi.

Ce trebuie să mai fac? Să stau cu mâna întinsă? Unde? La cine? Cine îmi plăteşte munca cinstită depusă ca artist independent? Pe cine să dau în judecată? Cu cine să vorbesc? Câte petiţii şi hârtii să mai fac ca să îmi fie plătită munca depusă? Cine e de vină? Nu vreau vinovaţi, nu acuz pe nimeni, vreau să fiu plătită pentru ce am muncit...e un drept legal garantat prin Constituţia României.

Vorbesc despre cazul meu...ca mine mai sunt mulţi artişti independenţi, colaboratori care nu au fost plătiţi...Am încercat şi am sperat că suntem solidari, nu-i cazul. Deci: îmi cer scuze, vorbesc de cazul meu. Deci: doamna Firea, doamna Dăncilă...noi ăştia, amărâţi artişti independenţi, când vom primi plata pentru munca depusă? De ce trebuie să ne cerşim dreptul legal de a ne primi banii pentru care am muncit cinstit? Vă rog să mă iertaţi că am îndrăznit să vă întreb, îmi cer scuze, dar am obosit să aştept să fim trataţi (de către stat sau factorii de decizie) cu un minim de respect pentru munca noastră.

Nu mă plâng, îmi cer un drept. Vă rog să mă iertaţi că am îndrăznit să îmi cer dreptul legal. Unica plată-răsplată primită pentru munca depusă în ultimele luni: aplauzele şi emoţia spectatorilor. Şi pentru asta mulţumesc frumos publicului!", scrie Oana Pellea pe pagina sa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cosmin PAȘCA

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cîţu pozează în elevul cuminte, olimpicul şcolit în străinătate, care vrea să scape partidul de "golanul" Orban.

Filmuletul zilei

opinii

LINGVIŞTI

Codrin Liviu CUȚITARU

LINGVIŞTI

A fost un spectacol total, în urmă cu doi ani, la ultimul doctorat face-to-face la care am participat, doctoratul tînărului meu coleg Tristan Momela.

Mărgelele de sticlă

Bogdan ILIESCU

Mărgelele de sticlă

Învăţătoarea o întreabă pe fetiţa de 6 ani, la ora de desen: "Ce desenezi?"  Fetiţa răspunde: "Îl desenez pe Dumnezeu."  Învăţătoarea îi spune: "Dar nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu." Iar fetiţa îi răspunde: "O să afle imediat!" (From Ken Robinson’s public talk at TED)

Angela

Nicolae TURTUREANU

Angela

Tot mai puţini cronicari, vechi şi noi. Tot mai puţini noi între noi, care mai respirăm duhul acelei împreună-lucrări, CRONICA VECHE numită. Şi tot mai multe punctele de suspensie.

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.