Actuali şi foşti angajaţi ai lui Bezos susţin că Blue Origin „abundă de sexism”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Actuali şi foşti angajaţi ai lui Bezos susţin că Blue Origin „abundă de sexism”

GALERIE
blue origin
 • blue origin
- +

Actuali şi foşti angajaţi ai Blue Origin, compania deţinută de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, au acuzat firma că îşi desfăşoară activitatea într-un mediu ce „abundă de sexism” şi preferă „viteza ameţitoare” în locul siguranţei, citează The Guardian.

O scrisoare deschisă scrisă de Alexandra Abrams, fostă şefă de comunicare cu angajaţii la Blue Origin, şi 20 de actuali şi foşti angajaţi arată că în companie există o cultură care „reflectă ce este mai rău în lumea în care trăim acum” şi că trebuie să se schimbe.

Scrisoarea, apărută pe forumului Lioness, susţine: „Diferenţele de gen în forţa de muncă sunt obişnuite în industria spaţială, dar la Blue Origin ele se manifestă şi într-un model anume de sexism. Este cunoscut că mai mulţi lideri s-au comportat în mod constant inadecvat cu femeile”.

În document este precizat şi că un reprezentant al conducerii a fost raportat de mai multe ori pentru hărţuire sexuală şi că noile angajate au fost avertizate să stea departe de un alt director, care ar fi hărţuit de asemenea o colegă.

Angajaţii companiei sunt „în majoritate bărbaţi” şi „predominant albi”.

Un purtător de cuvânt al Blue Origin a spus că firma „nu tolerează discriminarea şi hărţuirea de nicun fel”.

„Oferim numeroase căi angajaţilor, inclusiv o linie telefonică disponibilă 24/7, şi vom ancheta imediat orice nouă acuzaţie de comportament neadecvat”.

Legat de siguranţă, în scrisoare este specificat: „Care sunt slăbiciunile unei organizaţii a cărei misiuni declarate este să ofere umanităţii un viitor mai bun, dar abundă de sexism? Defectele Blue Origin se întind departe, din păcate”.

Potrivit scrisorii, femeile din companie şi-au exprimat îngrijorarea legat de siguranţa rachetei New Shepard, dar au fost „excluse permanent”. În luna iulie, Bezos şi trei persoane alese de el au întreprins un sbor suborbital - ajungând la marginea spaţiului - care a durat 11 minute. Bezos a descris experienţa ca „cea mai frumoasă zi” din viaţa sa.

În scrisoare este subliniat că Blue Origin a prioritizat viteza faţă de siguranţă.

Federal Aviation Administration din SUA a transmis anterior că ia în serios orice afirmaţie legat de siguranţă şi că agenţia analizează informaţiile.

Purtătorul de cuvânt al Blue Origin a spus că Abrams a fost concediată în urmă cu doi ani după ce a primit mai multe avertismente privind probleme legat de reglementări federale de control al exportului.

Abrams a declarat pentru CBS News, care a scris iniţial despre acuzaţii, că nu a primit vreodată un avertisment privitor la probleme de control al exportului.

Blue Origin a adăugat că „New Shepard este cel mai sigur vehicul spaţial conceput şi construit vreodată”.

În scrisoare se arată că o echipă a Blue Origin din 2018 a înregistrat „mai mult de 1.000 de probleme raportate legat de motoarele care alimentează rachetele, care nu au fost rezolvate vreodată”.

Zborul lui Bezos a avut loc la nouă zile după cel al lui Richrd Branson  - primul zbor suborbital al avionului Unity creat de Virgin Galactic.

Blue Origin a anunţat săptămâna aceasta că a 18-a misiune a New Shepard e programată pentru 12 octombrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X