Actualizare - De luni, 425 de şcoli ieşene intră în scenariul verde: ore faţă în faţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Actualizare - De luni, 425 de şcoli ieşene intră în scenariul verde: ore faţă în faţă

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

Totodată, 224 de unităţi din judeţ se vor afla în scenariul galben. Actualizarea s-a făcut după calculul incidenţei la 14 zile pe localităţi, potrivit reglementărilor anti-pandemie. Municipiul Iaşi rămâne în scenariul galben.

425 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi îşi vor desfăşura săptămâna viitoare activitatea în scenariul verde, cu participarea tuturor elevilor la lecţiile faţă în faţă, iar 224 de unităţi din judeţ se vor afla în scenariul galben, cu participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. În săptămâna care urmează nicio unitate şcolară nu se află în scenariul roşu. Este o evoluţie înspre bine, numărul elevilor ce vor învăţa faţă în faţă fiind sensibil mai mare faţă de acum două săptămâni.

Decizia modului de funcţionare a şcolilor a fost luată în conformitate cu Ordinul nr. 3235/93 din 4 februarie 2021, în funcţie de la incidenţa epidemiologică din data de 19 februarie cumulată pe ultimele 14 zile. Astfel, conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, dintr-un total de 98 de unităţi administrativ-teritoriale, 83 sunt în scenariul verde, iar 15, în scenariul galben. Astfel, localităţile care au peste un caz la mia de locuitori, deci se află în scenariul galben, sunt Municipiul Iaşi şi localităţile Aroneanu, Ciurea, Dolheşti, Drăguşeni, Fântânele, Holboca, Lespezi, Mădârjac, Miroslava, Rediu, Tătăruşi, Ţigănaşi, Valea Lupului şi Vânători. Celelalte localităţi se află în scenariul verde.

Raportat la situaţia de săptămâna care urmează să se încheie, incidenţa epidemiologică s-a modificat în 20 de unităţi administrativ-teritoriale. În 10 unităţi, aceasta a coborât sub 1/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, într-o unitate incidenţa a coborât sub 3/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul roşu la cel galben, iar în 9 unităţi, incidenţa a depăşit 1/1.000 de locuitori, şi s-a trecut în scenariul galben.

Decizia finală cu privire la scenariile de funcţionare a unităţilor şcolare din judeţul Iaşi a fost luată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, în urma propunerilor consiliilor de administraţie ale şcolilor, propuneri avizate ulterior de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.