Actualizare - De luni, 425 de şcoli ieşene intră în scenariul verde: ore faţă în faţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Actualizare - De luni, 425 de şcoli ieşene intră în scenariul verde: ore faţă în faţă

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

Totodată, 224 de unităţi din judeţ se vor afla în scenariul galben. Actualizarea s-a făcut după calculul incidenţei la 14 zile pe localităţi, potrivit reglementărilor anti-pandemie. Municipiul Iaşi rămâne în scenariul galben.

425 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi îşi vor desfăşura săptămâna viitoare activitatea în scenariul verde, cu participarea tuturor elevilor la lecţiile faţă în faţă, iar 224 de unităţi din judeţ se vor afla în scenariul galben, cu participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. În săptămâna care urmează nicio unitate şcolară nu se află în scenariul roşu. Este o evoluţie înspre bine, numărul elevilor ce vor învăţa faţă în faţă fiind sensibil mai mare faţă de acum două săptămâni.

Decizia modului de funcţionare a şcolilor a fost luată în conformitate cu Ordinul nr. 3235/93 din 4 februarie 2021, în funcţie de la incidenţa epidemiologică din data de 19 februarie cumulată pe ultimele 14 zile. Astfel, conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, dintr-un total de 98 de unităţi administrativ-teritoriale, 83 sunt în scenariul verde, iar 15, în scenariul galben. Astfel, localităţile care au peste un caz la mia de locuitori, deci se află în scenariul galben, sunt Municipiul Iaşi şi localităţile Aroneanu, Ciurea, Dolheşti, Drăguşeni, Fântânele, Holboca, Lespezi, Mădârjac, Miroslava, Rediu, Tătăruşi, Ţigănaşi, Valea Lupului şi Vânători. Celelalte localităţi se află în scenariul verde.

Raportat la situaţia de săptămâna care urmează să se încheie, incidenţa epidemiologică s-a modificat în 20 de unităţi administrativ-teritoriale. În 10 unităţi, aceasta a coborât sub 1/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, într-o unitate incidenţa a coborât sub 3/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul roşu la cel galben, iar în 9 unităţi, incidenţa a depăşit 1/1.000 de locuitori, şi s-a trecut în scenariul galben.

Decizia finală cu privire la scenariile de funcţionare a unităţilor şcolare din judeţul Iaşi a fost luată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, în urma propunerilor consiliilor de administraţie ale şcolilor, propuneri avizate ulterior de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.