anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Acum doi ani Poliţia îl prindea băut la volan, acum PSD Iaşi îl vrea şef

GALERIE
Romeo Olteanu Iasi accident
 • Romeo Olteanu Iasi accident
- +

 Aseară târziu, Biroul Permanent Judeţean al PSD a decis să îl susţină pe fostul prefect Romeo Olteanu pentru funcţia vacantă de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Decizia este o înfrângere pentru Mihai Chirica în acest for judeţean al partidului. Olteanu este un personaj controversat, episodul din 2014 costându-l atunci funcţia de prefect.

Acum doi ani jumătate era prins băut la volan dis de dimineaţă, iar acum PSD Iaşi îl vrea şef. Social-democraţii ieşeni vor susţine pentru o funcţie de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean (CJ) un personaj controversat al partidului. Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Iaşi a aprobat aseară ca Romeo Olteanu să ocupe locul lăsat vacant de Victorel Lupu la CJ, după ce acesta a devenit senator. Olteanu are însă serioase probleme de imagine, în contextul în care a fost prins băut la volan pe vremea când era prefect de Iaşi, în august 2014, după ce a provocat un accident rutier pe Sărărie. Incidentul l-a costat atunci pe Olteanu funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Pentru a-şi lua în primire funcţia de vice la CJ, Olteanu trebuie să fie votat în plenul acestui for, cel mai probabil peste două săptămâni, dar acest vot pare la acest moment doar o formalitate.

Desemnarea lui Olteanu este şi o primă înfrângere încasată de Mihai Chirica, după ce primarul Iaşului a pierdut sprijinul conducerii centrale. Potrivit unor surse din PSD, susţinerea pentru Olteanu nu a fost pe ordinea de zi, iniţiativa fiind introdusă pe ultima sută de metri în BPJ de către noul preşedinte interimar al organizaţiei, Maricel Popa, chiar dacă unii dintre membrii forului plecaseră de la şedinţă. În ciuda opoziţiei lui Mihai Chirica, care a încercat să-l promoveze pe Bogdan Cojocaru pentru această funcţie, majoritatea celor prezenţi la şedinţă l-au votat pe Olteanu. Discuţiile din BPJ s-au desfăşurat pe parcursul a aproape trei ore, timp în care au fost mai multe schimburi de replici acide între Chirica şi primari din judeţ, în special aleşii din comunele Schitu Duca şi Ipatele. La un moment dat, spun sursele, s-a încercat să se introducă pe ordinea de zi şi o listă cu persoane care să fie susţinute pentru poziţii în diverse ministere, Iaşului fiindu-i promise 3-4 funcţii, dar lista nu a mai ajuns să fie votată.
 
Odată cu pierderea sprijinului conducerii centrale, Mihai Chirica riscă să fie izolat în PSD Iaşi în contextul în care, în perioada următoare, organizaţia va stabili numele noului prefect şi va susţine noi oameni în fruntea unor instituţii deconcentrate sau la nivel de autorităţi centrale (posturi de secretari de stat sau directori de agenţii). La şedinţa BPJ a participat un număr mare de invitaţi, atât din grupul de susţinători ai lui Chirica, cât şi din grupul de lideri social-democraţi care s-au dezis de primarul Iaşului odată cu ieşirile publice ale acestuia din ultimele săptămâni.
 
Zilele trecute, Comitetul Executiv Naţional l-a revocat pe Chirica din funcţia de vicepreşedinte naţional şi din cea de preşedinte interimar al organizaţiei Iaşi. Însă, teoretic, Mihai Chirica este în continuare preşedinte executiv al PSD Iaşi, funcţie în care a fost ales, având în vedere că decizia CExN nu a făcut referire şi la acest post. 
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.