anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Acuzaţii grave asupra lui Nicu Vlad

GALERIE
vlad-nicu
 • vlad-nicu
- +

 

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere a fost acuzat de către Agenţia Internaţională de Testare pentru complicitate şi manipulare în privinţa dopajului

Nicu Vlad, preşedintele FR Haltere şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF) şi ungurul Tamas Ajan, fostul şef al (IWF), au fost acuzaţi de „complicitate şi manipulare” în ceea ce priveşte infracţiuni de dopaj, după o anchetă a Agenţiei Internaţionale de Testare (ITA). Un al treilea oficial, şeful confederaţiei europene, turcul Hasan Akkus, a fost acuzat doar de „manipulare”. TA, o organizaţie independentă care implementează programe antidoping pentru federaţiile internaţionale, a preluat programul de dopaj IWF înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Acuzaţiile, detaliate într-un raport ITA declanşat de un documentar TV de denunţare, difuzat de postul ARD din Germania, anul trecut, se referă la aproape 150 de cazuri de dopaj „nerezolvate” în perioada 2009-2019.

„ITA a fost împiedicată de profunzimea şi amploarea lipsei de acţiune din ultimii ani a IWF, care a dus la 29 de încălcări nesancţionate ale codului antidoping, acestea fiind imposibil de urmărit din cauza statutului de limitare şi/sau distrugere a probelor. Motivele pentru care aceste cazuri au fost neprocesate şi/sau nesancţionate au variat de la slaba supraveghere administrativă, păstrarea necorespunzătoare a evidenţei, procesele organizaţionale haotice sau erorile jurisdicţionale - la un capăt al spectrului - la indiferenţă, neglijenţă absolută, complicitate sau - în cel mai rău caz - acoperiri flagrante şi intenţionate”, a adăugat organizaţia.

IWF, subliniind că a considerat problemele ca fiind „istorice”, a afirmat că este „pe deplin angajată” să pună în aplicare sancţiuni impuse foştilor sau actualilor oficiali de către ITA.”Sunt îngrozit de ceea ce se afirmă, că a fost o trădare completă a sportului halterelor şi a halterofililor de către cei cărora le-a fost încredinţată conducerea sportului. Pentru toţi acei sportivi cărora le-a fost înşelată oportunitatea de a concura corect, aş dori să ofer scuze fără rezerve din partea IWF”, a declarat preşedintele federaţiei, Dr. Michael Irani.

Agenţia Mondială Antidoping, care a cooperat cu ITA în anchetă, a salutat publicarea raportului. România, Thailanda şi Malaysia au fost excluse de la competiţia de haltere la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza infracţiunilor repetate de dopaj.În 2017, Comitetul Olimpic Internaţional (COI) a avertizat că halterele trebuie să îşi reformeze procedurile antidoping sau riscă să lipsească Jocurile de la Paris din 2024.Ajan a renunţat după 20 de ani la funcţia de preşedinte al IWF, anul trecut, iniţial pentru a permite efectuarea unei anchete de către Richard McLaren, care a dezvăluit acoperirea infracţiunilor de dopaj, alegerile trucate şi dispariţia a milioane de dolari. Ajan a negat orice comportament incorect.

În urma anchetei ITA, România nu va putea alinia niciun sportiv în probele de haltere de la JO de la Tokyo.. Totodată, preşedintele FR Haltere, Nicu Vlad, fost vicepreşedinte al federaţiei internaţionale, nu va avea voie să fie oficial la competuţia de la Tokyo.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.