ACUZAȚII ULUITOARE aduse de avocați judecătoarei care se ocupă de „lotul UMF“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

ACUZAȚII ULUITOARE aduse de avocați judecătoarei care se ocupă de „lotul UMF“

GALERIE
judecata
  • judecata
- +

Apărătorii spun că judecătoarea este părtinitoare şi îngreunează administrarea probelor în apărarea inculpaţilor. „Audierile sunt, în mod repetat, transformate într-un proces de tip «inchizitorial»“, spun avocaţii, care cer strămutarea dosarului.

Acuzaţii grave aduse de avocaţii mai multor inculpaţi din dosarul privind fraudarea platformei e-learnig de la Universitatea de Medicină şi Far­macie „Gr.T. Popa“ din Iaşi. Apă­rătorii au formulat o cerere colectivă de strămutare a dosarului invocând o serie de nereguli grave pe care, spun ei, magistratul care judecă dosarul, Mihaela Bivol, le-a comis până acum în timpul şedinţelor de judecată.

În cererea de strămutare, avocaţii invocă „încălcări flagrante“ din partea judecătoarei Bivol, spunând că aceasta duce în derizoriu şedinţele de judecată prin ridicarea tonului faţă de avocaţi sau inculpaţi, ducând astfel „derizoriu“ procesul. 

„Pur şi simplu, sub pretextul unor precizări prealabile începerii şedinţei de judecată, a adus la cunoştinţa ce­lor prezenţi faptul că orice încercare de a realiza o apărare efectivă şi eficientă va fi sancţionată prin aplicarea de amenzi judiciare sau prin evacuarea din sala de judecată a persoanelor care se fac «vinovate» de încercarea de a susţine vreo cerere în apărarea clienţilor în debutul şedintei de judecată“, se precizează în ce­rerea de strămutare

Mihaela Bivol mai este acuzată că inculpaţii şi martorii nu sunt lăsaţi să îşi exprime liber mărturiile, audierile transformându-se astfel în procese de tip „inchizitorial“.

„Doamna jude­cător Bivol Mihaela manifesta, de asemenea, o atitudine părtinitoare, în­suşindu-şi fără rezerve susţinerile fostului procuror Emilian Eva, din rechizitoriu, a căror verificare o urmăreşte cu consecvenţă, adresând în mod obsesiv aceleaşi întrebări unui martor sau, după caz, inculpat, până la momentul în care obţine răspunsul dorit de dumneaei“, se mai arată în cerere

Avocaţii se mai plâng că între­bările, dar şi unele solicitări de admi­nistrare a unor probe, sunt respinse în mod sistematic de judecătoarea Bivol. De asemenea, magistratul şi-ar fi expus, în mod repetat, opinii perso­nale şi judecăţi de valoare în timpul şedinţelor, refuzând să asculte pledoariile avocaţilor.

„Menţionăm, de asemenea, că doamna judecător Bivol Mihaela şi-a exprimat deja opinia şi cu privire la o altă probă relevantă aflată la dosar, respectiv înregistrarea discuţiei dintre Vasile Astărăstoae şi martora de­nun­ţătoare Mărgineanu (fostă Ciureanu) Sorina Livia din care rezultă nesinceritatea martorei“, mai spun avocaţii, care arată că judecă­toarea ar fi respins cererea avocaţilor de a-i adresa întrebări Sorinei Mărgi­neanu pe baza respectivei înregistrări.

Înspre final, avocaţii mai susţin că nu le este permis să se consulte cu in­cul­paţii în timpul şedinţelor şi nici să părăsescă sala de judecată fără acceptul magistraţilor. 

În final, avocaţii care au formulat cererea de strămutare spun că Mihaela Bivol ar fi aplicat până acum şapte amenzi judiciare, toate menţinute de colegii de instanţă. De asemenea, avocaţii ar fi remis un memoriu preşedintelui Tribunalului Suceava, însă acesta a fost respins.

Cererea de strămutare urmează să se judece pe 27 aprilie, de Curtea de Apel Suceava. Dosarul „lotului UMF“ se află pe rolul instanţelor din 2011, fiind strămutat succesiv de la Curtea de Apel Iaşi la Curtea de Apel Suceava, după care la Tribunalul Suceava.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.