Adaptare. Masca obligă creierul uman să caute indicii noi în lipsa expresiilor faciale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Adaptare. Masca obligă creierul uman să caute indicii noi în lipsa expresiilor faciale

GALERIE
purtat masti
  • purtat masti
- +

Lipsa imaginii complete a feţelor oamenilor are un impact direct asupra modului în care interacţionăm şi comunicăm între noi.

Dacă te-ai surprins ridicând din sprânceană, clipind ori făcând cu ochiul mai mult în ultima perioadă, nu eşti singurul. Purtarea măştii ne face să conştientizăm lipsa mesajului transmis cu ajutorul mimicii feţei. Legat de aceast subiect, Peter Hancock, profesor de psihologie la Universitatea din Sterling, în Scoţia, spune: „Cred că oamenii găsesc alte căi şi poate fac gesturi mai ample decât în mod obişuit”.

O mare necunoscută este impactul asupra copiilor mici care acum învaţă să citească feţele oamenilor şi dacă aceştia ar putea dezvolta o înţelegere diferită, scrie EuroNews. „Ne întrebăm ce s-ar putea întâmpla dacă copiii şi-ar petrece lunile de formare interacţionând doar cu oameni care poartă mască“, a spus Hancock. Interesant este şi faptul că inclusiv computerele dau eroare în această perioadă, înregistrându-se probleme serioase ale software-urilor de recunoaştere facială.

Sursa: adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.