Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Adele a stabilit cu albumul ”21” un nou record de longevitate în topul Billboard 200

GALERIE
adele
  • adele
- +

Cântăreaţa Adele a stabilit un nou record de longevitate în topul Billboard 200 pentru un album lansat de o femeie, cu materialul discografic ”21”, care se află în acest clasament muzical american pentru cea de-a 319-a săptămână, informează contactmusic.net.

Astfel, artista a doborât recordul deţinut de Carole King, cu albumul ”Tapestry”, pe care ”21” l-a întrecut cu o săptămână de prezenţă în topul Billboard 200.
 
Adele a ocupat primul loc în topul Billboard în 2011 cu albumul ”21”, care a rămas în fruntea clasamentului timp de 24 de săptămâni neconsecutive. În prezent, albumul se află pe locul 103 în acest top.
 
Albumul interpretei Carole King, lansat în anul 1971, a fost prezent în topul Billboard timp de 302 săptămâni consecutive, până în anul 1977, cea mai bună poziţia pe care a ocupat-o fiind 79. Albumul a revenit în top în anul 2010.
 
Între alte albume care s-au dovedit de succes în topul Billboard, încă din 1956, de când clasamentul este publicat săptămânal, se numără: ”The Dark Side of the Moon” al trupei Pink Floyd, care deţine recordul pentru cel mai mare număr de săptămâni de prezenţă în top – 927, urmat de ”Johnny's Greatest Hits”, al artistului Johnny Mathis, prezent în clasament timp de 490 de săptămâni.
 
Recent, Adele a declarat că nu este sigură dacă va mai susţine vreodată un turneu mondial, după ce va încheia actuala ei serie de concerte.
 
”Nu mă pricep foarte bine să susţin turnee – aplauzele mă fac să mă simt puţin vulnerabilă. Nu ştiu dacă voi mai susţine vreodată un turneu. Singurul motiv pentru care am acceptat până acum sunteţi voi. Cea mai mare reuşită din cariera mea este acest turneu”, a spus artista la un concert pe care l-a susţinut în oraşul Auckland din Noua Zeelandă.
 
Deşi se numără între artiştii ale căror albume au înregistrat cele mai mari vânzări din toate timpurile, Adele a recunoscut, anterior, că încă are trac pe scenă. În 2015, cântăreaţa a spus că îi este greu să cânte pe scenă şi că îi este teamă să încerce să aducă noutăţi în spectacolele sale.
 
”Sunt atât de emoţionată când vine vorba de spectacole live, încât îmi este mult prea teamă să încerc ceva nou”, a spus Adele.
 
Vedeta britanică îşi va încheia turneul mondial ”Adele Live” cu cinci show-uri pe stadionul Wembley din Londra în perioada 28 iunie - 2 iulie.
 
Cântăreaţa britanică Adele a câştigat cinci trofee la cea de-a 59-a ediţie a galei premiilor Grammy, inclusiv la categoriile ”cel mai bun album al anului”, ”cel mai bun cântec al anului” şi ”înregistrarea anului”.
 
Adele, născută pe 5 mai 1988, în Marea Britanie, este interpretă şi compozitoare. În 2008, a lansat primul album de studio, ”19”, care s-a vândut în peste 6 milioane de copii. În 2009, a câştigat două premii Grammy şi a fost supranumită de presa britanică ”Noua Amy Winehouse”.
 
În 2011, şi-a lansat al doilea album de studio, ”21”, care, datorită unor piese precum ”Rolling in the Deep”, ”Someone Like You” şi ”Set Fire to the Rain”, a avut un succes fenomenal şi s-a vândut în peste 29 milioane de copii pe plan mondial. Acel album i-a adus artistei britanice şase premii Grammy în 2012. În acelaşi an, a înregistrat piesa ”Skyfall”, tema muzicală a filmului onomim din seria ”James Bond”, pentru care a fost premiată cu un Glob de Aur şi un premiu Oscar.
 
Al treilea album de studio al cântăreţei Adele, ”25”, a debutat pe primul loc în topul Billboard 200, în momentul lansării sale, pe 20 noiembrie 2015. ”Hello”, ”When We Were Young” şi ”All I ask” sunt primele trei single-uri extrase de pe acest album.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri