Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.03.2024

Eveniment

ADENIUM anunță lansarea proiectului socio-cultural - colecția CARTEA SHARE

GALERIE
share-unushare-doi
  • share-unu
  • share-doi
- +

Este vorba despre o misiune cu caracter inedit pe care Adenium și-o asumă în parteneriat cu Asociația Casa Share, Fundația World Vision România, Biroul zonal Iași și Vaslui, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Iași prin care urmărește să identifice și să susțină afirmarea unor autori talentați fără posibilități proprii de promovare artistică.

Coordonatorul acestei colecții de cărți va fi jurnalistul Cezar Elisei, autorul cărții Calea mea. Dietă creștină și alimentație naturală, apărută la Adenium. Evenimentul va avea loc luni, 26 februarie, începând cu orele 18:00, la Librăria Cărturești din Palas Mall.

Vor participa Bogdan Tănasă, fondatorul Asociației CASA SHARE, doamna Magda Camanaru, directorul Fundației World Vision România, Biroul zonal Iași și Vaslui, doamna Niculina Karacsony, director adjunct al DGASPC, prof. univ. dr. Sabin Drăgulin, directorul editorial al Editurii Adenium și redactor-șef al revistei de cultură și politică TIMPUL și jurnalistul Cezar Elisei, coordonatorul colecției CARTEA SHARE.

Proiectul socio-cultural CARTEA SHARE își propune să descopere și să susțină autori cu talent înnăscut, care nu dețin posibilități materiale proprii necesare publicării unei cărți, fie că este vorba de proză, poezie sau alt gen literar.

Experiența Adenium arată că talentele literare pot exista în cele mai diverse forme și expresii, motiv pentru care demersul nostru se vrea unul cu un profil eminamente social–cultural, primând caracterul meritoriu.

Persoanele talentate care vor fi identificate împreună cu partenerii implicați în acest proiect urmează să fie susținute și îndrumate pas cu pas în vederea editării textelor, până când acestea vor căpăta forma adecvată publicării. Tiparul acestor lucrări va fi asigurat cu sprijinul comunității, căreia i se va prezenta fiecare proiect în parte.

Tiparul va fi urmat de lansarea fiecărei cărți în cadrul unui eveniment care va fi organizat de editură, lansând practic noul autor în spațiul public și împlinind astfel un vis al acestuia.

Colecția CARTEA SHARE se va constitui într-o serie de cărți publicate care se vor bucura de o grafică cu totul deosebită: format aproximativ A4, 20 cm x 27 cm, hârtie de calitate superioară, 130 grame, lucios, full color. Este un format specific materialelor care includ și imagini, aș acum vor fi cele din această colecție.

Colecția CARTEA SHARE vizează distribuția cărților editate ca modele de bune practici în bibliotecile școlare, în instituțiile cu caracter social si în zona de activitate a ONG-urilor. Formatul cărții va fi ușor accesibil copiilor de toate vârstele pentru a avea un impact social cât mai amplu.
Având în vedere că această colecție reprezintă cumva o continuitate a proiectului CASA SHARE, așa cum reiese și din denumirea sa, prima noastră apariție editorială va purta această amprentă și se va intitula Cartea CASA SHARE. Și tu poți fi Bogdan!

În acest fel subliniem ideea de distribuire a valorilor morale, spirituale, însă nu orice fel de idei, ci pe cele concrete, transpuse în viață.
Bogdan Tănasă construiește case de aproximativ de patru ani, prin intermediul proiectului său de suflet CASA SHARE. A ridicat până acum mai bine de 15 case pentru familii defavorizate. Este modelul de ajutor pe care vrea să-l ofere și Colecția CARTEA SHARE.

Persoanele cu talent literar care își vor împlini vocația publicând la Adenium vor constitui adevărate modele pentru cei care din diverse motive ajung să nu mai creadă în șansa lor. Moștenirea pe care o va lăsa CARTEA SHARE este astfel la fel de importantă ca și cea a fondatorului proiectului CASA SHARE prin care se asigură locuințe unor persoane care au mare nevoie de un acoperiș.

Pentru că într-un asemenea demers nu putem fi singuri, vom lansa Campania CARTEA SHARE alături de parteneri care cred în asemenea idei și care au deja experiență în acest domeniu.

Asociația CASA SHARE

Este practic partenerul care ne-a inspirat în ce privește denumirea campaniei noastre. Fondatorul proiectului CASA SHARE este Bogdan Tănasă, care a construit până acum 15 case și a sprijinit efectiv zeci de persoane care aveau nevoie urgentă de ajutor. În jurul său a mobilizat sute, chiar mii de persoane care s-au implicat în mod concret.

Mă bucură că pot transpune într-o carte acest proiect care a luat avânt în mediul virtual, pentru ca ideea de a face bine să meargă mai departe și prin intermediul cărților. În fiecare dintre noi există o părticică bună care tinde să facă bine în mod voluntar. Cu atât mai mult împreună, putem să ne depășim egoismul și să manifestăm altruism pentru o cauză nobilă. Casa Share a pornit din dorința de a face bine unei familii necăjite; ulterior am făcut ceea ce mă pricep cel mai bine: case, locuințe pentru oameni. Casa Share este ca o locomotivă împinsă de niște oameni care vor să facă bine. Tragem astfel după noi și pe alții care vor să ajute dar nu știu cum să o facă. Eu cred că doar printr-o restartare a procesului educațional vom avea posibilitatea de a îmbunătăți viața semenilor de lângă noi, motiv pentru care sunt mai mult decât încântat de apariția acestei colecții, implicit a Cărții CASA SHARE”.

World Vision Iași & Vaslui Office

Doamna Magda Camanaru, directorul Fundației are o experiență de peste 20 de ani de în activitatea cu persoanele care luptă pentru o viață mai bună din comunitățile defavorizate din zona Moldovei. Fundația World Vision România a dezvoltat sute de proiecte de asistență și incluziune socială, ceea ce o califică de departe printre partenerii cei mai potriviți în dezvoltarea Colecției CARTEA SHARE. Menirea World Vision România va consta mai ales în implicarea privind identificarea viitorilor autori ai cărților din această colecție.

Copiii învață mult mai bine de la alți copii, se inspiră mai ușor unii pe alții, prin puterea exemplului propriu. Dacă ar fi spuse chiar de ei, cu trăirile, emoțiile și cuvintele lor, poveștile copiilor ar deschide o poartă tainică prin care ar pătrunde pe un tărâm unde s-ar regăsi mult mai lesne.Un tărâm care nu este neapărat la îndemâna adulților.  Multe din poveștile copiilor din mediul rural, cu care lucrăm noi, cei din WVR, sunt despre sacrificiu, despre lupta de zi cu zi cu lipsurile, cu grijile, cu teama, cu abandonul... Dar sunt și povești despre curaj, despre bucuria autentică trăită atunci când apare o șansă și o apuci cu ambele mâini și nu-i mai dai drumul, despre puterea credinței și importanța împărtășirii cu alții a acestor trăiri. Tocmai asta îi conferă o valoare inedită colecției „Cartea SHARE". Prin carte și povești adevărate de viață, copiii învață de la alți copii ce înseamnă să răzbați în viață, devin modele pentru alții ca ei (că tot vorbim despre o criză a modelelor!). Mai mult, învață astfel să iubească lectura, să-și îmbunătățească abilitățile de citit și de scris. Șansele de a-și împlini visele cresc. Ne bucurăm să fim părtași unei asemenea inițiative și abia așteptăm ca poveștile copiilor pe care-i cunoaștem să prindă viață, cu sprijinul Editurii Adenium!", a spus Magda Camanaru.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași

Doamna Niculina Karacsony, director adjunct al DGASPC Iași deține o experiență extinsă în lucrul cu copiii supradotați din centrele monitorizate de DGASPC, menifestând în același timp o amplă deschidere spre acest gen de proiecte socio-culturale.

Este o inițiativă foarte bună, o modalitate de promovare a ceea ce este practic bun, frumos și util. Pentru asta adresez felicitări celor care au realizat acest proiect și le doresc mult, mult succes. Cu siguranță ne vom implica în mod activ la creșterea calității acestui proiect prin promovarea copiilor, beneficiarilor sistemului de protecție care pot arăta că dincolo de barierele sociale pe care le întâmpină în viața lor, acestea pot fi depășite, ajungându-se departe”.

Editura ADENIUM, inițiatorul Campaniei CARTEA SHARE

Și-a început activitatea în anul 2010, editând carte pentru copii. Din 2013, proiectele editoriale capătă un caracter generalist, dezvoltând colecții precum Punct.ro, Christia, Discendo, Colloquium, Biblioteca gramsciană, Căsuța fermecată ș.a. cărora li se adaugă astăzi Cartea Share.

Prof. Univ dr Sabin Drăgulin, director editorial ADENIUM

Editura ADENIUM, locul în care se va regăsi CARTEA SHARE, este un proiect de suflet al doamnei Adriana Nazarciuc. Construită după o viziune idealistă despre lume și viață editura este locul perfect unde o colecție intitulată  CARTEA SHARE își putea regăsi locul. Ideea de a-i promova pe tinerii talentați să își atingă visul de a publica o carte se înscrie în acel demers cultural fondat pe suflet și simțire. Proiectul în sine este original și preia modelul CASA SHARE care a avut atâta succes. Sperăm doar ca dorința de a face bine, a atâtor oameni care se vor implica în acest proiect, să fie încununată de succes”.

Jurnalistul Cezar Elisei, coordonator al Colecției Cartea Share:

Este o colecție inedită, gândită din suflet, pentru suflet. Este un strigăt mut, dar scris, al talentului innăscut, al inteligenței divine care strălucește ca un diamant brut în ochii celor lipsiți de posibilitățile materiale necesare pentru a-și transpune în realitate un vis, pentru a-și putea împărtăși darurile primite, cu semenii lor. Cartea Share se dorește a fi un spirit, o stare (bună) atât a autorului, cât și a cititorului care devin în aceeași măsură ziditori de viitor și, respectiv, de fapte bune. Cumpărând o Carte Share sau susținând apariția unei Cărți Share, uneori se poate constitui în împlinirea unui destin. Implicându-ne în realizarea acestei colecții, vom șlefui acest diamant brut, conferindu-i strălucirea; ne propunem să însuflețim talente. Vom dărui o parte din energia sau puterea noastră conturând noi energii creatoare care vor fi puse în slujba noastră, a tuturor”.

Partenerul media principal al Campaniei CARTEA SHARE este revista de cultură și politică TIMPUL.

Parteneri media: Ziarul de Iaşi şi www.iasifun.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri