Aderarea la Spaţiul Schengen: Austria se va opune aderării României şi Bulgariei

joi, 08 decembrie 2022, 12:10
1 MIN
 Aderarea la Spaţiul Schengen: Austria se va opune aderării României şi Bulgariei

"Voi vota astăzi împotriva extinderii Schengen către România şi Bulgaria", a declarat Gerhard Karner, citat de Wiener Zeitung. "Este greşit ca un sistem care nu funcţionează în multe locuri să fie extins în acest moment", a reamintit el care este argumentul Vienei.

Karner a pledat pentru o amânare a votului privind aderarea Bulgariei şi României: "Acum nu este momentul potrivit pentru a face acest pas", a spus el. Ministrul a reluat cifrele imigraţiei ilegale pe care Austria la vehiculează de câteva săptămâni – 75.000 de imigranţi care au sosit în Austria fără să fi fost înregistraţi anterior de ţările prin care au trecut.

O dovadă suplimentară a faptului că sistemul nu funcţionează în prezent, potrivit Vienei, o constituie numeroasele controale la frontierele interne din spaţiul Schengen. 

Reacţionând la această declaraţie, ministrul german de interne, Nancy Faeser, a spus că nu înţelege poziţia Vienei şi n-o împărtăşeşte, Germania susţinând aderarea tuturor celor trei ţări – Croaţia, România şi Bulgaria.  Şi Franţa a anunţat că sprijină extinderea Schengen la cele trei ţări, prin vocea ministrului său de interne, Gerald Darmanin.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii