Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Adevăratul bolşevism

Nu mai daţi vina pe România! Nu Ţara pare să te vrea prost, ci PSD

GALERIE
Catalin Onofrei
  • Catalin Onofrei
- +

Marele miting organizat de PSD, gândit ca o desfăşurare impresionantă şi intimidantă de forţe, a dezvăluit mai ales slăbiciunile acestui partid. Iar slăbiciunea sa cea mai evidentă este chiar electoratul pesedist.

Faza ulterioară cu Simona Halep, victima unui colaj care falsifica în mod mizerabil realitatea, a demonstrat şi care este părerea sinceră a conducerii celei mai importante formaţiuni din România despre propriii suporteri. Nişte bieţi săraci cu duhul, incapabili să gândească cu propria minte, gata oricând să creadă orice imbecilitate ce li se toarnă în ureche. Istoria ultimilor 28 de ani arată că PSD – sub diferitele sale nume –, a rercurs deseori la această tactică bolşevică de a nega evidenţa ori/şi de a inventa minciuni sfruntate despre adversarii săi.

Să ne aducem aminte câteva exemple: imediat după 1989, feseniştii lui Ion Iliescu îI acuzau pe Corneliu Coposu că s-a distrat în străinătate în vreme ce poporul suferea mâncând salam cu soia, deşi liderul ţărănist, după o lungă şi grea temniţă, fusese în arest la domiciliu; despre gentlemen-ul Ion Raţiu, descendentul unei familii ilustre ce luptase pentru întregirea neamului românesc, se spunea că ne-a făcut de râs în străinătate prin escapadele sale, presa (inclusiv cea din  Turda natală) fiind plină de însăilări ordinare; ţăranilor li se aducea la cunoştinţă că boierii le vor lua pământurile şi că li se va ataşa o botniţă la gură pentru a nu gusta din strugurii pe care îi vor culege pentru noii lor stăpâni. (Am cunoscut, în 1990, oameni de nici 40 de ani care jurau că păţiseră aşa ceva în copilărie!); muncitorii erau speriaţi cu exploatarea crâncenă la care urmau să fie supuşi de cei ce aveau să le fure întreprinderile de sub nas; iar restul populaţiei era permanent bombardat, de o televiziune partizană condusă pe la începuturi de preşedintele de tristă amintire Răzvan Theodorescu, cu ştiri inventate, în care orice opozant al regimului Iliescu era denunţat ca trădător sau idiot.

Şi un exemplu din Iaşi, din timpul controversatului Ion Solcanu: la alegerile locale din 1992, în timpul confruntării dintre Mandache Leucov (CDR) şi Emil Alexandrescu (PSD), pesediştii au împărţit prin oraş manifeste care alarmau populaţia. Cică Leucov era un agent rus care pregătea invadarea Iaşului! Prostimea a năvălit îngrozită în secţiile de votare, alegându-l pe patriotul „escu“. E drept că nu l-a ţinut prea mult.

La aproape 30 de ani distanţă de marea minciună din decembrie 1989, PSDragnea încă-şi păcăleşte cu neruşinare electoratul. Iohannis vrea să fure pilonul II şi să taie salariile şi pensiile românilor. Kovesi îi încătuşează pe oamenii cinstiţi, dar îi apără pe infractori. Soroş cumpără Transilvania bucată cu bucată, pentru a o atârna la breloc. Statul paralel îi alungă pe tineri din ţară. Binomul îi ucide pe bătrâni, iar opoziţia e vândută extratereştrilor etc. etc. Doar  PSD se sacrifică pentru popor!

Cu siguranţă că mulţi dintre cei prezenţi la miting chiar cred bazaconiile marca PSDragnea, ba chiar se laudă că deţin dovezi de vreme ce ce uită doar la televiziunile veritabililor vânzători de ţară.  Dar ce te faci cu alegătorii pesedişti care au început să înţeleagă adevărul? Câtă vreme vor mai accepta să fie asociaţi cu neamul prost şi cu partidul penalilor? Pariu că, după gafa cu Halep şi indiferent de verdictul de pe 21 iunie, formaţiunea lui Dragnea va deveni tot mai puţin credibilă?

Nu  mai daţi vina pe România! Nu Ţara te vrea prost, ci PSD.

catalin.onofrei@ziaruldeiasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri