
Painea pe care o punem zi de zi in cosul de cumparaturi nu este chiar la fel de sanatoasa ca cea pe care o facea bunica acasa. Un studiu facut pe produsele romanesti arata ca cele mai multe sortimente au multe E-uri.
Daca nu stii intre ce sa alegi – paine cu faina integrala de grau, paine din amestec de fainuri si tarate, paine alba sau neagra, iti putem spune un singur lucru – toate aceste sortimente au peste 5 tipuri diferite de E-uri, depinde de producator.
Doar cateva dintre E-urile din paine: E475 (esteri poliglicerici ai acizilor grasi); E471 (mono si digliceride ale acizilor grasi); E322 (lecitina din soia); E330 (acid citric); E 262(ii) (diacetat de sodiu) ; E270 (acid lactic); E263 (acetat de calciu); E223 (metabisulfit de sodiu); E471 (mono si digliceride ale acizilor grasi); E200 (acid sorbic); E282 (propionat de calciu); E481 (stearoil-2-lactilat de sodiu).
Publicitate și alte recomandări video