Adio, dar rămân cu tine
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Adio, dar rămân cu tine

GALERIE
vasile-adrian
  • vasile-adrian
- +

 

Bogdan Burcea nu mai este la conducerea naţionalei feminine de handbal, dar candidează împreună cu Adrian Vasile - mare favorit - Horaţiu Paşca şi Aurelian Roşca

Antrenorii Bogdan Burcea şi Robert Licu nu vor mai continua la conducerea tehnică a naţionalei de handbal feminin, după clasarea pe locul 12 la Campionatul European din decembrie. În urma propunerilor şi voturilor antrenorilor din Subcomisia Tehnică, în şedinţa de ieri sunt vizaţi pentru preluarea reprezentativei Adrian Vasile, Aurelian Roşca sau Horaţiu Paşca, cu care preşedintele FRH, Alexandru Dedu, urmează să poarte discuţii.

Naţionala României s-a clasat, în luna decembrie, pe locul 12 la CE din Danemarca, cea mai slabă clasare a sa din istoria participărilor. Antrenorii care au condus echipa, Bogdan Burcea (principal) şi Robert Licu (secund), aveau contract până la finalul anului, dar acesta nu a fost prelungit, în urma şedinţei Subcomisiei Tehnice.Totuşi, Bogdan Burcea a fost propus să continue şi a obţinut trei voturi. El a ieşit însă din discuţie, după ce ar fi cerut să aibă contract pe un ciclu olimpic. În schimb, Adrian Vasile (CSM Bucureşti) a primit cele mai multe voturi, 8, în timp ce Horaţiu Paşca (Gloria Bistriţa) şi Aurelian Roşca, cel care a condus loturile de junioare tricolore, au primit câte două voturi.

Adrian Vasile, cotat cu prima şansă la preluarea reprezentativei, conduce CSM Bucureşti din toamna lui 2019, după ce Tomas Ryde a renunţat la funcţia de antrenor principal. Vasile a fost, timp de trei ani, şi secund al naţionalei Muntenegru, alături de Per Johansson. „S-a dorit să se găsească soluţii pentru apropierea naţionalei de Olimpiadă. Actualul staf tehnic nu va continua la lotul naţional, au fost 12 voturi împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului şi două anulate. Au fost nominalizaţi opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea şi apoi la egalitate, domnii Paşca şi Roşca. Dacă eşuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, şi tot aşa”, a spus preşedintele Federaţiei Române de Handbal. Varianta unui antrenor care conduce în paralel şi prima reprezentativă şi un club nu este deloc îmbrăţişată de preşedintele FRH.

Prima acţiune oficială a echipei României în 2021 va fi turneul preolimpic din luna martie, în Muntenegru, de unde doar două locuri sunt calificante la Jocurile Olimpice, programate între 23 iulie şi 8 august. Campionatul Mondial va avea loc între 2 şi 19 decembrie, în Spania, iar calificarea se dispută în dublă manşă eliminatorie cu adversare venite din prima fază a calificărilor. Meciurile sunt programate în aprilie, la nici o lună de la disputarea turneului preolimpic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.