Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Administrația liberală județeană contribuie la reabilitarea și modernizarea celui mai mare spital de pediatrie din țară (P)

GALERIE
Alexe 28 aprilie
  • Alexe 28 aprilie
- +

Lucrările de modernizare și reabilitare de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” sunt aproape de finalizare și în curând vor fi recepționate investițiile ce ajung la o valoarea de 140 de milioane de lei.

În timpul vizitei sale la Iași, Premierul Nicolae Ciucă a ales să înceapă ziua chiar pe șantierul unde se construiește viitoarea cea mai mare Unitate de Primiri Urgențe a unui spital de pediatrie. Aici se construiește o nouă clădire de peste 2.300 de metri pătrați, cu demisol, parter și etaj, pe terasa căreia va fi amenajat și un heliport. Valoarea totală a proiectului pentru extinderea și dotarea Unității de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” este de 34,6 milioane de lei.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „Orice activitate de pe șantierul de la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” este un pas înainte în oferirea de servicii medicale de înaltă calitate nu doar pentru copiii județului nostru, ci pentru copiii din întreaga regiune a Moldovei.

Alături de delegația Guvernului României condusă de Premierul Nicolae Ciucă am realizat o vizită de lucru la viitoarea cea mai mare Unitate de Primiri Urgențe din țară a spitalului de pediatrie, proiect cu o investiție de 34 de milioane de lei, implementat în timpul administrației liberale. Alături de managerul Alina Belu, am verificat și stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a unității medicale care sunt finalizate în proporție de 99%. În curând, investițiile ce se ridică la suma de 140 de milioane de lei vor putea fi recepționate.

Fără oamenii profesioniși care formează o echipă competentă și perseverentă, nu am fi reușit să transformăm total acest spital care avea nevoie de investiții majore și cu toate acestea mai este mult de muncă.

Avem sprijinul actualei guvernări și cred în acest parteneriat onest care ne va ajuta să aducem finanțări semnificative în vederea realizării principalelor proiecte de dezvoltare și modernizare ale județului Iași.”

Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României: „Sănătatea este bunul de preț de care avem grijă, mai ales când este vorba despre starea de bine a copiilor. Mi-am început deplasarea la Iași cu vizita la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria", care tratează anual peste 100.000 de copii, aproximativ 60% din pacienții din întreaga regiune de nord-est a țării și din Republica Moldova. M-am bucurat să văd că amplul proces de reabilitare, modernizare și dotare este aproape de finalizare și felicit managementul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria" și Consiliul Județean Iași pentru cum au reușit să atragă și să valorifice fonduri europene și guvernamentale.”     

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri