Administraţia Trump va cumpăra 150 de milioane de teste pentru Covid-19 de la Abbott Laboratories

vineri, 28 august 2020, 08:00
1 MIN
 Administraţia Trump va cumpăra 150 de milioane de teste pentru Covid-19 de la Abbott Laboratories

Administraţia Trump va cumpăra 150 de milioane de teste rapide pentru Covid-19 de la Abbott Laboratories, în valoare de circa 750 de milioane de dolari, a declarat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, citat de Reuters.

Testele portabile cu antigeni, care pot oferi rezultate în 15 minute şi care vor fi comercializare la preţul de 5 dolari, au fost autorizate de urgenţă, miercuri, de către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a Statelor Unite.

Testul portabil al Abbott are mărimea unui card bancar, nu necesită echipamente suplimentare pentru a fi folosit şi poate fi efectuat folosind o mostră nazală mai puţin invazivă faţă de testele de laborator tradiţionale.

Testele cu antigeni sunt mai ieftine şi mai rapide decât testele de diagnostic moleculare, dar au o probabilitate ceva mai ridicată de eşec în identificarea cazurilor pozitive de infectare decât testele de diagnostic bazate pe laborator. Becton Dickinson şi Quidel comercializează deja teste cu antigeni. Acţiunile Abbott au crescut cu 8% în urma informaţiei, iar compania a refuzat să comenteze. Casa Albă a confirmat un articol publicat de Politico.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii