anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Administratorii unei firme au primit câte şapte ani de închisoare pentru evaziune

GALERIE
inchisoare
 • inchisoare
- +

Administratorii unei societăţi comerciale au fost condamnaţi, marţi, de Curtea de Apel Constanţa, la câte şapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală, ei fiind obligaţi să achite peste 10 milioane de lei către ANAF, reprezentând despăgubiri civile, decizia magistraţilor fiind definitivă.

Curtea de Apel Constanţa a decis, marţi, să respingă apelurile lui Claudiu Anghelescu şi Mihai Răzvan Olteanu la decizia Tribunalului Constanţa prin care fuseseră condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare, admiţând însă apelurile formulate de către DNA şi partea civilă ANAF, prin Administraţia Finanţelor Publice Constanţa.

Astfel, magistraţii au hotărât ca cei doi bărbaţi să fie condamnaţi la câte şapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală.  De asemenea, Claudiu Anghelescu şi Mihai Răzvan Olteanu au fost obligaţi să plătească despăgubiri civile de peste 10 milioane de lei, reprezentând TVA de plată şi impozit pe profit, către ANAF prin Administraţia Finanţelor Publice Constanţa. În decembrie 2013, procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Claudiu Anghelescu, administrator statutar al SC „Ada Trans” SRL, şi a lui Răzvan Mihai Olteanu, administrator de fapt al SC „Ada Trans” SRL, pentru evaziune fiscală.

Procurorii anticorupţie au stabilit că, între 2006-2008, Claudiu Anghelescu s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale prin nedeclararea exactă cu privire la sediul real al respectivei societăţi comerciale, în scopul evident de a asigura clandestinitatea deplină a activităţii comerciale desfăşurate în intervalul de timp menţionat, iar, în perioada 6 iunie 2005 -  9 ianuarie 2006, nu a pus la dispoziţia administratorului judiciar, desemnat prin sentinţa civilă nr. 1358/COM/05.05.2005 a Tribunalului Constanţa, documentele contabile ale societăţii, lista tuturor bunurilor din patrimoniu şi declaraţia din care să rezulte intenţia de a reorganiza activitatea sau de a lichida averea societăţii în faliment, deşi acestea îi fuseseră solicitate expres prin trei notificări.

“De asemenea, în perioada mai 2006 - februarie 2008, prin acţiuni conjugate întreprinse în calitate de administratori de fapt ai SC „Ada Trans” SRL Constanţa, societate aflată în procedura de reorganizare judiciară şi faliment, inculpaţii Anghelescu Claudiu şi Olteanu Răzvan Mihai au ascuns sursa impozabilă ori taxabilă, prin aceea că au desfăşurat activitate comercială, neevidenţiată contabil şi nedeclarată, dar atestată de încasarea, prin conturile bancare, de venituri provenite, în aparenţă, din comercializarea de produse energetice (combustibil), fapte ce au avut drept consecinţă sustragerea în întregime de la plata obligaţiilor fiscale în cuantum total de 10.094.576,34 lei, echivalent a 2.708.571,83 euro”, se precizează în comunicatul DNA Constanţa. Conform sursei citate, cei doi au retras din conturile bancare ale societăţii importante sume de bani în numerar, pe bază de documente justificative (borderouri de achiziţii cereale de la persoane fizice) întocmite fictiv. Ei au fost judecaţi şi de Tribunalul Constanţa, care a decis condamnarea lor la câte trei ani şi jumătate de închisoare.

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.