anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Advertorial

Admitere TUIAȘI 2013

GALERIE
123456789101112131415161718
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
- +

 Informaţii generale

 Admiterea la cele 11 facultăţi ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) se va desfăşura în două sesiuni:
 
      - sesiunea de vară: 15 - 31 iulie – înscrierea candidaţilor şi afişarea rezultatelor
      - sesiunea de toamnă: 9 - 20 septembrie – înscrierea candidaţilor şi afişarea rezultatelor
 
NOU! Anul acesta ai posibilitatea să te înscrii la TUIAŞI şi stând acasă, fără a mai fi nevoie să te deplasezi pînă la sediul facultăţii din Iaşi. Poţi face acest lucru online, de pe site-ul: www.admitereonline.ro.
 
 Număr de locuri & ofertă educaţională
 
Cele unsprezece facultăţi ale TUIAŞI cuprind principalele domenii de studiu din sfera ingineriei, precum automatică şi calculatoare, electronică şi electrotehnică, construcţii civile şi instalaţii, textile şi pielărie, inginerie chimică şi protecţia mediului, mecanică, hidrotehnică, construcţii de maşini, dar şi arhitectură.
 
Poţi alege una dintre cele 64 specializări la licenţă, dintre care trei în limba engleză, 77 la master, dintre care două în engleză, şi 19 la doctorat.  
 
TUIAŞI vă oferă:
 
        - 3675 de locuri la licenţă, dintre care 3120 la buget și 555 la taxă
        - 2803 de locuri la master, dintre care 1750 la buget și 1053 la taxă
 
 Metode de selecţie & detalii admitere facultăţi
 
În ceea ce priveşte admiterea la studiile de licenţă, la majoritatea facultăţilor poţi intra pe bază de dosar şi ţi se vor lua în calcul notele de la Bacalaureat. Doar la Facultăţile de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” şi Automatică şi Calculatoare – specializarea Calculatoare şi Tehnologia Informației – se  dă examen de admitere. Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor şi Facultatea de Mecanică îţi oferă posibiltatea de a alege dacă să intri pe bază de dosar sau de examen. Aflaţi mai multe detalii despre admiterea la facultăţi accesând http:/www.tuiasi.ro/admitere/admitere-licenta/2013/admitere-pe-facultati.
 
Pentru a vedea care sunt condiţiile specifice de admitere la fiecare facultate/ specializare şi după ce calendar se desfăşoară procesele de selecţie a candidaţilor consultaţi:
 
 
Condiţii speciale
 
Dacă eşti olimpic sau ai mai participat la concursuri organizate de facultăţiile Universităţii Tehnice din Iaşi s-ar putea să fii unul dintre norocoşii care pot intra la o facultate a TUIAŞI fără a mai trece prin procesul de selecţie, sau beneficia de puncte în plus la admitere. Vezi dacă te încadrezi într-una dintre aceste situaţii accesând http://www.tuiasi.ro/admitere/admitere-licenta/2013/condiii-speciale.
 
De asemenea, dacă eşti student de etnie română din Republica Moldova trebuie să ai în vedere proceduri diferite de admitere. Dacă eşti candidat pentru studiile de licenţă vizitează http://www.tuiasi.ro/admitere/admitere-licenta/2013/candidatii-din-r-moldova-licenta iar dacă vrei să dai admitere la masterat intră pe http://www.tuiasi.ro/admitere/admitere-masterat/master-2013/candidatii-din-r.-moldova.
 
 Taxe & finanţare
 
Taxele de înscriere la concursul de admitere la licenţă şi de master sunt de aproximativ 100 de lei pentru toate facultăţile TUIAŞI.
 
Taxele de şcolarizare la studiile de licenţă şi de master variază între 2000 și 4000 de lei, în funcţie de facultatea la care vrei să intri.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.