anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Admiterea de anul acesta la universităţile din Iaşi anunţă doborârea multor recorduri

GALERIE
admitere
 • admitere
- +

Admiterea de anul acesta de la universităţile din Iaşi este una care anunţă doborârea mai multor recorduri. Doar la o simplă trecere în revistă se remarcă un fenomen aparte anul acesta: la Universitatea „Al.I. Cuza”, deja s-a depăşit numărul de dosare depuse anul trecut la licenţă, conform organizatorilor, aproape dublul numărului de locuri la buget scoase la concurs, la Politehnică este cel mai mare număr de candidaţi într-o singură zi de la implementarea sistemului unic de admitere, aproape 900, în timp ce la Universitatea de Medicină şi Farmacie a fost nevoie să se prelungească programul de înscriere pentru că la ora 14 era o coadă de persoane care se întindea în Piaţa Naţiunilor.

„Cuza” - În mod concret, doar în ziua de ieri la UAIC s-au depus peste 3.000 de dosare, numărul total ajungând la peste 6.800, pe hârtie şi online, majoritatea facultăţilor având acoperite, în teorie, locurile de la buget în momentul de faţă. Spre exemplu, la Facultatea de Drept sunt 524 de dosare depuse, la FEAA 1.553, chiar şi la Fizică sunt mai multe dosare depuse decât numărul de locuri la buget, doar la unele specializări de la Geografie şi Geologie au mai rămas locuri libere la buget, şi la cele două facultăţi de Teologie. Nu este clar dacă cele 700 de dosare depuse online se încadrează deja în cele 6.800 sau sunt suplimentare, dar în orice caz este un număr foarte mare de dosare depuse până în momentul de faţă, fapt asumat şi în poziţia publică a universităţii.

UMF - Aici sunt depuse 463 de dosare în total la Facultatea de Medicină Generală în ziua de ieri, numărul total fiind de 1.033 pe 365 locuri bugetate, deja o concurenţă de 2,5 candidaţi pe un loc la specializarea de Medicină. Ieri au fost depuse, de altfel, 742 de dosare la UMF în condiţiile în care există 725 de locuri la buget. Pe restul facultăţilor, situaţia este în felul următor: 269 la Medicină Dentară, 69 la Farmacie, unde mai sunt 30 de locuri la buget disponibile, 227 la Bioinginerie Medicală cu 138 scoase la buget. Practic, în afară de Farmacie, doar la Tehnică Dentară, Nutriţie şi Dietetică, dar la taxă, nu s-au ocupat toate locurile.

USAMV - La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ au fost depuse în total 212 dosare în cursul zilei de ieri, ajungând la 438 în total, cu 640 de locuri la buget scoase pe universitate. Practic, la Agricultură sunt în prezent depuse 185 de dosare, la Horticultură 43, la Zootehnie 112 şi Medicina Veterinară şi-a ocupat deja locurile, 98 de dosare pe 93 de locuri bugetate. Admiterea se va închide la unele universităţi în această vineri, dar sunt şi o parte ce vor primi dosare şi săptămâna viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Scăpaţi pe moment de problema restanţelor, conducătorii de la Poli reiau lupta pentru promovare cu două transferuri foarte reuşite.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.