Admiterea de toamnă aduce o nouă specializare la UMF: Cosmetică medicală şi tehnologia produsului farmaceutic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 24.10.2021

Admiterea de toamnă aduce o nouă specializare la UMF: Cosmetică medicală şi tehnologia produsului farmaceutic

GALERIE
cosmetica medicala1
  • cosmetica medicala1
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi organizează o nouă sesiune de admitere în acest an, sesiunea septembrie, pentru o specializarea mult aşteptată de către candidaţi: Cosmetică medicală şi tehnologia produsului farmaceutic, în cadrul Facultăţii de Farmacie. Testul grilă va avea loc pe 17 septembrie, iar candidaţii pot opta pentru una dintre cele două discipline de concurs: Chimie organică (40 de întrebări) sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia si fiziologia omului) (45 de întrebări). Durata studiilor este de 3 ani, 180 credite.

„În ultimii ani, în România s-a înregistrat un interes din ce în ce mai mare pentru produse cosmetice în general, pentru produse şi servcii cosmetice de calitate, ceea ce este un argument în plus pentru înfiinţarea acestui program în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi, la Facultatea de Farmacie, ceea ce garantează calitatea actului educaţional şi recunoaşterea studiilor la nivel naţional şi european”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Programul se adresează absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat, dar şi absolvenţilor de studii universitare care doresc să se formeze într-un domeniu care a suscitat interesul din cele mai vechi timpuri, şi anume cel al sănătăţii şi înfrumuseţării. Prin parcurgerea curriculei universitare, absolvenţii vor dobândi cunoştinţe teoretice şi abilităţi practice din domeniul ştiinţelor fundamentale (chimie, biologie, anatomie, fiziologie), medicale (histologie, histopatologie, dermatologie, microbiologie etc), produselor cosmetice şi dermatocosmetice, tehnicilor dermatocosmetice, de îngrijire corporală şi înfrumuseţare, precum şi din domeniul siguranţei aplicării tratamentelor şi procedurilor cosmetice.

„Acest nou program de studii – Cosmetica medicală şi tehnologia produsului cosmetic – vine în întâmpinarea interesului tinerilor de a deveni specialisti într-un domeniu extrem de atractiv, care a înregistrat o dezvoltare accelerată în ultimii ani, dar şi a agenţilor economici, care sunt implicaţi în dezvoltarea de produse cosmetice, dermatocosmetice sau în domeniul serviciilor de îngrijire corporală şi îmfrumuseţare. Absolvenţii acestui program de studii vor avea multiple oportunităţi de carieră, atât în ţară cât şi în străinătate şi anume: saloane şi cabinete de cosmetică; centre de înfrumuseţare; centre dermatocosmetice şi antiageing; companii şi laboratoare producătoare de produse cosmetice şi de îngrijire personală; laboratoare de cercetare-dezvoltare în domeniul cosmetic; consultant cosmetic în unităţi farmaceutice”, a subliniat prof. univ. dr. Lenuţa Profire, decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF Iaşi.

SURSA: news.umfiasi.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.