Admiterea la Politehnică: două recorduri, anul acesta. Procesul de înscriere s-a finalizat duminică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

Admiterea la Politehnică: două recorduri, anul acesta. Procesul de înscriere s-a finalizat duminică

GALERIE
admitere, tuiasi,
  • admitere, tuiasi,
- +

Perioada de depunere a dosarelor de admitere la Universitatea Tehnică (TUIASI) s-a încheiat duminică, Politehnica ieşeană înregistrând două recorduri: cei mai mulţi candidaţi pe locurile pentru români de pretutindeni şi peste 400 de candidaţi străini. Totodată, Politehnica ieşeană s-a bucurat în acest an şi de un număr mare de dosare depuse, aproape 6.000, în condiţiile în care două dintre facultăţile TUIASI, Arhitectura şi cea de Automatică şi Calculatoare, au reluat probele de admitere. 

Totodată, în acest an s-a înregistrat şi un număr mare de candidaţi unici, număr similar cu cel înregistrat în 2019. Astfel, la TUIASI în acest an şi-au depus dosarele la una sau mai multe facultăţi un număr de 3.200 de candidaţi, dintre care 200 exclusiv pentru locurile la taxă. „Numărul ridicat de solicitări reprezintă o surpriză plăcută, căci, deşi am prevăzut şi asistăm de câţiva ani la revigorarea atractivităţii învăţământului tehnic, în acest an interesul acordat studiilor inginereşti şi de arhitectură ne-a depăşit prognoza. În acelaşi timp, însă, trebuie să fim rezervaţi în acest optimism, şi nu doar noi, cei din Politehnica ieşeană, căci numărul mare de înscrieri se datorează generalizării procedurii de înscriere on-line la nivel naţional, astfel că se pot înscrie uşor, oriunde, candidaţi din toate regiunile geografice ale României. Chiar şi în aceste condiţii, un bilanţ parţial al admiterii ne arată că situaţia este net superioară anilor trecuţi, din punct de vedere al atractivităţii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

În ceea ce priveşte cele două recorduri din acest an, la Politehnica ieşeană s-au înregistrat aproape 800 de dosare depuse pe locurile destinate candidaţilor români de pretutindeni, la care se adaugă 415 candidaţi din străinătate, atât din ţările UE, cât şi non-UE. Potrivit infrormaţiilor oferite de Politehnica ieşeană, cei mai mulţi dintre cei 414 candidaţi pentru locurile destinate studenţilor din afara ţării vin din Maroc, 365 dintre aceştia, ceilalţi provenind din ţări precum Ucraina, SUA, Nigeria, Italia, Israel, Iordania, Grecia, Canada, Bangladesh, Austria şi Albania. După finalizarea procesului de admitere vor fi comunicate numărul de locuri disponibile pentru sesiunea de toamnă, care se va desfăşura în acest an în perioada 6-17 septembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.