anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Admiterea la Politehnică: recordul istoric din 2017 ar putea fi doborât

GALERIE
inscriere admitere tuiasi
 • inscriere admitere tuiasi
- +

Înscrierile de la această universitate se încheie poimâine

Perioada de admitere la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” urmează să se încheie poimâine, numărul de candidaţi unici care şi-au depus anul acesta dosarele apropiindu-se de cifra înregistrată la admiterea din 2017, atunci considerându-se „o cifră istorică”. Mai exact, în 2017 s-au înregistrat aproape 2.800 de dosare pentru locurile la buget de la studiile de licenţă, până la finalul zilei de ieri fiind depuse, în total, pentru cele 11 facultăţi, 2.729 de dosare. Astfel, la admiterea din 2017, reprezentanţii Universităţii Tehnice specificau faptul că numărul de candidaţi este mai mare cu 72% faţă de anul 2016 şi cu 43% mai mare decât în 2015.
 
În ceea ce priveşte facultatea cu cele mai multe dosare depuse, Facultatea de Automatică şi Calculatoare a înregistrat cei mai mulţi candidaţi, 771 pentru locurile la buget şi 19 pentru cele la taxă, fiind aproximativ 2,5 candidaţi pe un loc. De asemenea, în ceea ce priveşte numărul de dosare, Facultatea de Electronică se află pe locul al II-lea, cu 426 de dosare pentru locurile la buget şi 8 pentru cele la taxă, urmată de Facultatea de Mecanică, cu 349 de dosare la buget şi 30 la taxă. De asemenea, un număr mare de candidaţi a fost înregistraţi şi la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, cu 264 de dosare la buget şi 14 la taxă. 218 dosare la buget şi 3 la taxă au fost depuse la Arhitectură, 212 la buget şi 3 la taxă la Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, 128 la buget şi 1 la taxă la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, iar la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor au fost depuse 119 dosare la buget  şi 6 la taxă. 101 dosare la buget şi 3 la taxă au fost depuse la Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, 85 la buget şi 1 la taxă la Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, iar la Design Industial şi Managementul Afacerilor au fost depuse 56 de dosare la buget şi 2 la taxă.
Un număr mare de dosare au fost depuse şi pentru studiile de masterat. Astfel, Politehnica ieşeană a înregistrat până la finalul zilei de ieri 1.094 de dosare la buget şi 32 la taxă, cele mai multe dosare, 147 la buget şi 10 la taxă, fiind depuse la Facultatea de Construcţii, urmată de Inginerie Electrică cu 138 de dosare la buget, de Mecanică, cu 131 de dosare la buget şi 6 la taxă, şi de Automatică şi Calculatoare, cu 125 de dosare la buget şi 2 la taxă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.