Admiterea la Politehnică se încheie mâine. Ce spune decanul de la Automatizări Calculatoare?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Admiterea la Politehnică se încheie mâine. Ce spune decanul de la Automatizări Calculatoare?

GALERIE
admitere tuiasi
  • admitere tuiasi
- +

Perioada de admitere la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ se apropie de final, conform calendarului oficial, aceasta urmând să se încheie mâine.

Până în prezent au fost depuse aproximativ 6.000 de dosare pentru cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene la studiile de licenţă, atât pentru cele la buget, cât şi pentru cele la taxă. Cu toate acestea, perioada de admitere s-a încheiat pentru Arhitectură şi Automatică şi Calculatoare, unde au avut loc inclusiv concursurile de admitere sau, în cazul Facultăţii de Arhitectură, evaluarea portofoliilor.

La Automatică şi Calculatoare, decanul facultăţii, prof.dr.ing. Vasile Manta, se declară mulţumit, precizând că numărul de candidaţi este similar cu cel din anii anteriori, chiar dacă facultatea este una dintre puţinele care au susţinut concurs de admitere.

„Subiectele la testarea susţinută de candidaţii înscrişi la noi au fost mai grele decât cele la Bacalaureat. Am dat prima dată la Matematică sau Informatică şi la ambele am dat subiecte mai dificile, acum, pe 20 iulie, perioada de admitere încheindu-se pe 17 iulie, odată cu Arhitectura, unde au fost evaluate portofoliile candidaţilor. În rest, nicio altă facultate, în afară de cele de la Medicină, nu au dat admitere. Anul trecut, când nu a fost concurs de admitere, am avut peste 1.700 de dosare depuse“, explică decanul Vasile Manta.

„În general, cei care doresc să dea admiterea la Automatică şi Calculatoare se pregătesc din timp. Noi am pus din luna februarie teste pe site, atât pentru Informatică, cât şi pentru Matematică şi ne-am urmărit în acest fel grupul ţintă“, a mai precizat decanul.

Pentru studiile de masterat au fost depuse, până la finalul zilei de ieri, aproximativ 800 de dosare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.