anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Admiterea la universitate. Prima facultate care încheie victorios procesul: concurență mai mare decât anii trecuți

GALERIE
facultatea de arhitectura iasi
 • facultatea de arhitectura iasi
- +

La Arhitectură s-a înregistrat o concurenţă record a ultimilor ani

 

Perioada de admitere la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” s-a încheiat alaltăieri, ieri fiind centralizate datele: s-au depus 213 dosare pentru locurile la buget şi 6 pentru cele la taxă. Astfel, având în vedere că sunt disponibile 90 de locuri pentru buget şi taxă, concurenţa anul acesta este de aproape 2,5 candidaţi pe un loc, uşor mai mare decât în anii anteriori.

„Admiterea la Facultatea de Arhitectură este diferită anul acesta. Am discutat şi am stabilit îndelung, alături de colegi, criteriile pe care trebuie să le avem în vedere pentru departajare. Sistemul adoptat este unul similar cu cel de la celelalte facultăţi de arhitectură din ţară. Noi am ales 10 lucrări edificatoare din portofoliu, care să arate calităţile artistice ale candidaţilor, iar celelalte care să respecte anumite cerinţe formulate anterior. Desigur, în anii trecuţi existau mai multe comisii de evaluare, se susţinea examen, însă anul acesta comisia este mai mare, se corectează încrucişat, astfel încât evaluarea să fie cât mai obiectivă”, a precizat decanul Facultăţii de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” din Iaşi, prof. dr. arh. Mihai Corneliu Drişcu.

Decanul a adăugat că, anul acesta, numărul de candidaţi este ceva mai mare, precizând faptul că probabil au fost atraşi mai mulţi absolvenţi de liceu având în vedere că dificultatea admiterii este uşor mai mică în acest an. Evaluarea portofoliilor cu lucrări depuse de candidaţi a început de ieri, în prima zi după finalizarea perioadei de admitere, urmând ca profesorii din comisia de evaluare să delibereze rezultatele până pe 23 iulie. Rezultatele concursului de admitere la Arhitectură vor fi afişate în cursul zilei de 24 iulie.

La celelalte facultăţi, admiterea continuă până pe data de 28 iulie, cu excepţia Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, unde se va încheia pe 24 iulie. Până în prezent, cel puţin pe hârtie, Politehnica ieşeană este pe punctul să îşi ocupe locurile pentru studiile de licenţă la buget, pentru cele 11 facultăţi fiind disponibile 2.269 de locuri. La acestea se adaugă 849 de locuri la taxă şi 80 de locuri pentru pentru candidaţii care au absolvit licee din mediul rural, dar şi 332 pentru românii de pretutindeni, acestea din urmă fiind bugetate, iar 198 dintre ele sunt şi cu bursă. Până la finalul zilei de ieri şi-au depus dosarele la TUIASI aproximativ 2.800 de candidaţi, aici fiind incluşi şi românii de pretutindeni şi cei care au optat exclusiv pentru locurile la taxă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.