Admiterea la USAMV Iași continuă până pe 26 iulie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Admiterea la USAMV Iași continuă până pe 26 iulie

GALERIE
usamv-foto
  • usamv-foto
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) oferă peste 1500 de locuri pentru admiterea în anul universtar 2019-2020, atât pentru studii de licență cât și pentru master, iar înscrierile au loc până pe 26 iulie 2019.

Cele aproape 1000 de locuri finanțate de la bugetul de stat și cu taxă sunt pentru 17 programe de studiu la licență, existente la cele patru Facultăți: Agricultură, Horticultură, Zootehnie și Medicină Veterinară. Astfel, cei care se înscriu la Facultatea de Agricultură, pot opta pentru: Agricultură, Montanologie, Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industria alimentară, Ingineria și managementul afacerilor agricole, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecția consumatorului şi a mediului sau Biologie; la Horticultură viitorii studenți se pot specializa în Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului sau Biotehnologii agricole (specializare nouă). În cadrul Facultății de Zootehnie, candidații pot opta pentru specializările: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentația publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare, iar la Facultatea de Medicină Veterinară, studenții se pot înscrie la specializarea cu același nume, ce poate fi studiată în limba română sau în limba engleză.

Conform calendarului, până pe 26 iulie 2019, va avea loc înscrierea candidaţilor pentru admiterea la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii și Biologie.

Înscrierea candidaților la domeniul Medicină Veterinară va avea loc până pe 25 iulie 2019, iar testul grilă se va desfășura în data de 26 iulie 2019.

Admiterea candidaţilor la USAMV din Iaşi, se face pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română - 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului - 50%), cu excepția domeniului Medicină veterinară. Admiterea candidaților la Facultatea de Medicină veterinară se face pe baza unui test grilă și a mediei la examenul de Bacalaureat. La stabilirea mediei finale de admitere, rezultatul testului grilă va avea o pondere de 30 %, iar media de la Bacalaureat va avea o pondere de 70 %.

Și în acest an, USAMV Iași oferă posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line pe platforma http://admitere.uaiasi.ro/, care este disponibilă celor ce doresc să utilizeze această facilitate. După afișarea rezultatelor, candidații care au obținut un loc la facultatea dorită trebuie să se prezinte la sediul USAMV Iași pentru procedura de înmatriculare.

Informații utile, pe scurt:

Înscrierile au loc până pe 26 iulie; Excepție face Facultatea de Medicină Veterinară unde dosarul poate fi depus până pe 25 iulie, testul fiind programat pentru 26 iulie;

Îți punem la dispoziție cazare în campus. Solicită acest lucru la înscriere;

Programul orar zilnic pentru înscriere este 08:00 - 16:00

Poți să te înscrii și online: http://admitere.uaiasi.ro/

Nu legaliza documente! Dacă te înscrii la mai multe domenii, actele în original le depui la prima facultate, iar la celelalte ai nevoie doar de copii simple și o adeverință pe care o eliberează facultatea la care ai lăsat originalele.

Taxa de înscriere o poți achita atât la casieria facultății, cât și prin transfer bancar, la unul din următoarele două conturi ce au ca beneficiar USAMV Iaşi, cod fiscal 4541840:

Cont BRD - RO 33 BRDE 240 SV 25293022400

Cont Trezorerie - RO 44 TREZ 40620F330500XXXX

De ce merită să fii student la USAMV Iași:

►  Campus universitar modern în cea mai frumoasă zonă a Iașului;

►  Tehnologii de ultimă generație și programe de studii în domenii de viitor;

►  Pregătire practică în baze proprii și ateliere de microproducție;

►  Burse de studiu, merit și performanță cuprinse între 500 și 1200 lei;

►  Cadre didactice cu expertiză națională și internațională;

►  Condiții optime de cazare, în cămine dotate cu internet, spații de gătit și mașini de spălat;

►  Amfiteatre, săli de conferințe și laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație; pentru cercetare și studiu;

►  Bibliotecă informatizată, modernă, la care studenții au acces liber;

►  Complex sportiv ultradotat;

►  Oportunități de afirmare în competiții sportive și evenimente culturale de tradiție dedicate exclusiv studenților agronomi din toată țara;

►  Programe de mobilitate internațională de studiu sau practică și burse Erasmus+

►  Cantină - restaurant modernizată

►  Stagii de practică, evenimente de carieră, târguri de joburi, workshopuri.

USAMV Iași Crede în TINEri

www.uaiasi.ro/admitere

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.