Admiterea la zi: peste 20.000 de dosare depuse la universităţile din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Admiterea la zi: peste 20.000 de dosare depuse la universităţile din Iaşi

GALERIE
admitere Universitate
  • admitere Universitate
- +

În acest weekend, înscrierile la universităţile din Iaşi s-au desfăşurat, în continuare, fără probleme majore, locurile la buget fiind acoperite, pe hârtie cel puţin, la majoritatea instituţiilor de învăţământ superior. 

Acest lucru s-a întâmplat la Universitatea de Ştiinţele Vieţii chiar în acest weekend: pe cele 648 de locuri scoase la buget au fost depuse 760 de dosare. Încă există unele facultăţi, individual, cu locuri neacoperite la buget, după cum urmează: la Facultatea de Agricultură sunt 279 de dosare pe 285 de locuri, la Horticultură 104 pe 129, iar la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare sunt 125 dosare pe 139 locuri libere.

Diferenţa pozitivă în numărul total o face Facultatea de Medicină Veterinară, unde sunt 252 dosare depuse pe 95 de locuri la buget şi 50 la predarea în limba engleză, cu taxă în valută. Şi la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi au fost depuse peste 500 de dosare în weekend, numărul total ajungând la pete 3.300 la buget şi peste 80 la taxă la finalul zilei de duminică. Politehnica ieşeană a scos anul acesta la concurs 2.400 de locuri la buget, 311 pentru românii de pretutindeni şi aproape 1.000 la taxă. Şi pentru anul universitar următor se preconizează o concurenţă ridicată la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde sunt deja peste 620 de candidaţi până la acest moment.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi nu a raportat oficial cifre pentru ziua de duminică, 18 iulie, până la închiderea ediţiei, însă pentru sâmbătă, 17 iulie, au fost raportate circa 12.000 de dosare pe universitate, dintre care circa 1.400 sunt pentru candidaţii români de pretutindeni. La Psihologie numărul de dosare depuse se apropie de 2.000, la Litere de 1.000, la Informatică 1.200, la Economie - 2.100, iar la Drept circa 1.100. Săptămâna aceasta procesul se finalizează la majoritatea universităţilor. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi va raporta astăzi, 19 iulie, cifrele finale ale procesului de înscriere, care s-a desfăşurat exclusiv online, în timp ce examenul scris, care va avea loc faţă în faţă, este programat pentru săptămâna viitoare, 25 iulie. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.