anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Admiterea, punct final. Care sunt cele mai căutate facultăţi de la „Cuza“?

GALERIE
rezultate admitere
 • rezultate admitere
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a finalizat procesul de admitere pentru anul universitar 2021 - 2022, procesând toate dosarele primite inclusiv în acest weekend. Astfel, exceptând locurile pentru tinerii absolvenţi ai liceelor din mediul rural, pentru tinerii rromi şi candidaţii români de pretutindeni, în total la UAIC au fost depuse 10.562 de dosare. Dacă se adună şi celelalte categorii, vorbim de 12.134 de dosare.

„Ziarul de Iaşi“ va analiza rezultatele în perioada următoare pentru a vă oferi un tablou complet al admiterii la cea mai mare universitate din Iaşi. În prezent, se poate remarca faptul că există o concurenţă ridicată la aceleaşi facultăţi ca în anul precedent.

Numeric, cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, peste 2.000, dar cea mai mare concurenţă o are Facultatea de Psi­hologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, 6,19 pe loc, fiind urmată de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - 6,08 pe loc, şi de Facultatea de Drept - 5,54 pe loc.

Toate cifrele au fost calculate doar pentru locurile bugetate, fără taxă, ale facultăţilor. Chiar şi cele două facultăţi de Teologie şi-au acoperit, pe hârtie, integral locurile la buget, în timp ce la Matematică se păstrează, pentru al patrulea an la rând, o concurenţă ridicată, de 2,97 pe loc bugetat.

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultate, am avut înscrieri inclusiv în filialele de la Foşcani, Botoşani, avem cerere mare şi la Bălţi. Toate aceste rezultate trebuie privite în condiţiile în care anul trecut perioada de înscriere a fost de 13 zile, iar anul acesta este de doar 6, iar tinerii au opţiunea pe care nu au avut-o la fel de clar anul trecut - aceea de a pleca şi în străinătate“, a declarat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Acesta a spus că a primit solicitare din partea Facultăţii de Matematică ca să fie suplimentate locurile la taxă cu încă 30 anul acesta şi că sunt semnale şi de la alte facultăţi că înscrierile au fost peste aştep­tări.

„La Bălţi avem acum 5 specializări şi am vrea să ne extindem cu alte şapte, precum fizica medicală, fiindcă au nevoie de specialişti în laboratoarele medicale, sau teologie ortodoxă didactică, fiindcă există religia opţională în şcoli în Republica Moldova, o predau preoţii, dar fără formaţie didactică“, a explicat prof.dr. Tudorel Toader. Prezentăm alăturat concurenţa pe toate facultăţile universităţii, calculată de „Ziarul de Iaşi“.

Situaţia, pe facultăţi

 • Biologie - 2,36 pe loc, cu 409 dosare depuse pe 173 de locuri la buget
 • Chimie - 1,75 pe loc, cu 126 dosare depuse pe 72 de locuri la buget
 • Drept - 5,54 pe loc, cu 1,086 dosare depuse pe 196 de locuri la buget
 • Economie şi Administrarea Afacerilor - 2,45 pe loc, cu 2.056 dosare depuse pe 838 de locuri la buget
 • Educaţie Fizică şi Sport - 6,08 pe loc, cu 548 dosare depuse pe 90 de locuri la buget
 • Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice - 3,55 pe loc, cu 1.172 dosare depuse pe 330 de locuri la buget
 • Fizică - 1,35 pe loc, cu 77 dosare depuse pe 57 de locuri la buget
 • Geografie şi Geologie - 1,18 pe loc, cu 370 dosare depuse pe 313 de locuri la buget
 • Informatică - 4,37 pe loc, cu 1202 dosare depuse pe 275 de locuri la buget
 • Istorie - 2,02 pe loc, cu 200 dosare depuse pe 99 de locuri la buget
 • Litere - 2,05 pe loc, cu 902 dosare depuse pe 439 de locuri la buget
 • Matematică - 2,97 pe loc, cu 404 dosare depuse pe 136 de locuri la buget
 • Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - 6,19 pe loc, cu 1.821 dosare depuse pe 294 de locuri la buget
 • Teologie Ortodoxă - 1,17 pe loc, cu 164 dosare depuse pe 139 de locuri la buget
 • Teologie Romano-Catolică - 1,25 pe loc, cu 25 dosare depuse pe 20 de locuri la buget.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.