Admiterea, punct final. Care sunt cele mai căutate facultăţi de la „Cuza“?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Admiterea, punct final. Care sunt cele mai căutate facultăţi de la „Cuza“?

GALERIE
rezultate admitere
 • rezultate admitere
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a finalizat procesul de admitere pentru anul universitar 2021 - 2022, procesând toate dosarele primite inclusiv în acest weekend. Astfel, exceptând locurile pentru tinerii absolvenţi ai liceelor din mediul rural, pentru tinerii rromi şi candidaţii români de pretutindeni, în total la UAIC au fost depuse 10.562 de dosare. Dacă se adună şi celelalte categorii, vorbim de 12.134 de dosare.

„Ziarul de Iaşi“ va analiza rezultatele în perioada următoare pentru a vă oferi un tablou complet al admiterii la cea mai mare universitate din Iaşi. În prezent, se poate remarca faptul că există o concurenţă ridicată la aceleaşi facultăţi ca în anul precedent.

Numeric, cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, peste 2.000, dar cea mai mare concurenţă o are Facultatea de Psi­hologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, 6,19 pe loc, fiind urmată de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - 6,08 pe loc, şi de Facultatea de Drept - 5,54 pe loc.

Toate cifrele au fost calculate doar pentru locurile bugetate, fără taxă, ale facultăţilor. Chiar şi cele două facultăţi de Teologie şi-au acoperit, pe hârtie, integral locurile la buget, în timp ce la Matematică se păstrează, pentru al patrulea an la rând, o concurenţă ridicată, de 2,97 pe loc bugetat.

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultate, am avut înscrieri inclusiv în filialele de la Foşcani, Botoşani, avem cerere mare şi la Bălţi. Toate aceste rezultate trebuie privite în condiţiile în care anul trecut perioada de înscriere a fost de 13 zile, iar anul acesta este de doar 6, iar tinerii au opţiunea pe care nu au avut-o la fel de clar anul trecut - aceea de a pleca şi în străinătate“, a declarat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Acesta a spus că a primit solicitare din partea Facultăţii de Matematică ca să fie suplimentate locurile la taxă cu încă 30 anul acesta şi că sunt semnale şi de la alte facultăţi că înscrierile au fost peste aştep­tări.

„La Bălţi avem acum 5 specializări şi am vrea să ne extindem cu alte şapte, precum fizica medicală, fiindcă au nevoie de specialişti în laboratoarele medicale, sau teologie ortodoxă didactică, fiindcă există religia opţională în şcoli în Republica Moldova, o predau preoţii, dar fără formaţie didactică“, a explicat prof.dr. Tudorel Toader. Prezentăm alăturat concurenţa pe toate facultăţile universităţii, calculată de „Ziarul de Iaşi“.

Situaţia, pe facultăţi

 • Biologie - 2,36 pe loc, cu 409 dosare depuse pe 173 de locuri la buget
 • Chimie - 1,75 pe loc, cu 126 dosare depuse pe 72 de locuri la buget
 • Drept - 5,54 pe loc, cu 1,086 dosare depuse pe 196 de locuri la buget
 • Economie şi Administrarea Afacerilor - 2,45 pe loc, cu 2.056 dosare depuse pe 838 de locuri la buget
 • Educaţie Fizică şi Sport - 6,08 pe loc, cu 548 dosare depuse pe 90 de locuri la buget
 • Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice - 3,55 pe loc, cu 1.172 dosare depuse pe 330 de locuri la buget
 • Fizică - 1,35 pe loc, cu 77 dosare depuse pe 57 de locuri la buget
 • Geografie şi Geologie - 1,18 pe loc, cu 370 dosare depuse pe 313 de locuri la buget
 • Informatică - 4,37 pe loc, cu 1202 dosare depuse pe 275 de locuri la buget
 • Istorie - 2,02 pe loc, cu 200 dosare depuse pe 99 de locuri la buget
 • Litere - 2,05 pe loc, cu 902 dosare depuse pe 439 de locuri la buget
 • Matematică - 2,97 pe loc, cu 404 dosare depuse pe 136 de locuri la buget
 • Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - 6,19 pe loc, cu 1.821 dosare depuse pe 294 de locuri la buget
 • Teologie Ortodoxă - 1,17 pe loc, cu 164 dosare depuse pe 139 de locuri la buget
 • Teologie Romano-Catolică - 1,25 pe loc, cu 25 dosare depuse pe 20 de locuri la buget.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.