Criminalul a fost trimis în judecată

Adolescentă de 14 ani ucisă cu 38 de lovituri de cuţit fiindcă avea prea mulţi prieteni pe reţelele de socializare

duminică, 19 martie 2023, 12:34
2 MIN
 Adolescentă de 14 ani ucisă cu 38 de lovituri de cuţit fiindcă avea prea mulţi prieteni pe reţelele de socializare

Tânărul din comuna Durneşti, acuzat că a ucis-o pe o fată de 14 ani cu peste 30 de lovituri de cuţit, pe 31 decembrie 2022, va răspunde în faţa judecătorilor pentru faptele comise. Cătălin Răţuşcă a fost trimis în judecată sub acuzaţia de omor calificat, iar potrivit legii el riscă ani grei de puşcărie.

Ancheta procurorilor a scos la iveală că tânărul ar fi premeditat totul şi a comis crima cu discernământ, din gelozie. Fata şi Cătălin Răţuşcă erau prieteni, însă A.A.M. ar fi fost deranjată de insistenţele cu care tânărul încerca să întreţină relaţii intime cu ea. În schimb, fata avea mulţi prieteni în mediul online, inclusiv un amic cu care a dialogat ceva mai mult, iar acest lucru l-ar fi enervat pe Cătălin Răţuşcă.

Tânărul şi-a cumpărat un cuţit, un briceag, un aparat electroşocuri şi un spray paralizant şi a mers în Truşeşti, înarmat cu aceste obiecte, dar şi cu o cagulă de schi. Trei zile, pe 29, 30 şi 31 decembrie 2022, tânărul a mers pe străzile comunei crezând că o va găsi pe fată împreună cu rivalul în dragoste. Nu a fost să fie. În schimb, el s-a intersectat de câteva ori cu A.A.M. care era însoţită de fiecare dată de fraţi sau de bunica ei. Pe 31 decembrie 2022, fata şi fratele ei, împreună cu alţi doi copii, au plecat cu uratul prin Truşeşti. În staţia de autobuz, victima l-a văzut pe Cătălin Răţuşcă, au mers la el cu toţii, au discutat, după care A.A.M. şi ceilalţi trei copii care o însoţeau şi-au văzut de drum.

Când au ajuns pe podul ce traversează râul Jijia, fata a observat că tânărul venea după ei, dar pe celălalt trotuar, aşa că au mers cu toţii să-l ure. Cătălin Răţuşcă le-a oferit 50 de lei, iar în momentul în care urătorii se pregăteau să plece, i-a spus fetei că vrea să-i arate ceva.

Atunci a scos cuţitul şi i-a aplicat victimei 38 de lovituri de cuţit, conform raportului medico-legal, până când fata nu a mai prezentat semne vitale. De aici, tânărul a fugit spre gara Truşeşti, fiind urmărit de mai mulţi trecători care au fost alertaţi de ceilalţi copii.

Cititi articolul integral pe monitorulbt.ro; SURSA FOTO: botosaninews.ro

Comentarii