anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Adoptă un copil de Paşte: iniţiativă lăudabilă a unui preot ieşean

GALERIE
preot damaschin
 • preot damaschin
- +

Acesta a făcut o listă cu aproape 400 de copii necăjiţi, ieşenii fiind invitaţi să le vină în ajutor. Puteţi astfel deveni prieten al unuia dintre ei, ajutându-l material, sau chiar un fel de părinte adoptiv la distanţă al copilului ales 

Preotul ieşean Dan Damaschin, de la Maternitatea „Cuza-Vodă“, încearcă să facă Paştele mai frumos pentru 380 de copii nevoiaşi. Minorii provin din familii numeroase şi se află în evidenţa preotului ieşean de câţiva ani, o parte fiind beneficiarii şi altor proiecte pe care pr. Damaschin le-a implementat. „Nu sunt decât nişte copii flămânzi şi goi, născuţi într-o lume cu multe neajunsuri. Înainte de a găsi «responsabili», consider că Dumnezeu ne-a trimis să le «Dăruim Speranţă». Doresc, sau mai curând vă rog din suflet, să mă ajutaţi să aducem speranţa şi lumina de Paşte la 380 de copii sărmani, dintr-o listă lungă. O bună parte se află de ani buni în atenţia şi grija noastră. Alţii sunt nou-veniţi, cu tot cu familii. Şi cum familiile au o medie de şase copii, zău că nu te înduri să renunţi la aşa bogăţie. La fel ca şi la Crăciun, ne putem alege un copil din listă, copil care vă va de­veni, sperăm noi, un prieten la distanţă, începând cu această ediţie“, a arătat Dan Da­maschin.

Băieţii şi fetele pe care părintele i-a introdus în proiect au vârstele cuprinse între 0 şi 19 ani. Astfel, preotul caută câte o familie de bine pentru fiecare copil, cu ajutorul căreia intenţio­nează să aducă bucurie în peste 40 de familii din împrejurimile Iaşului. Prin proiectul „Dă­ruim Speranţă“, preotul Maternităţii „Cuza-Vodă“ a deschis online o listă cu toţi copiii incluşi în proiect, incluzând aici detaliile legate de vârsta, înălţimea sau greutatea minorului. Preotul încearcă în acest fel să încurajeze implicarea ieşenilor, pe care îi invită să-şi aleagă câte unul sau mai mulţi copii din lista prezentată pentru care să devină „îngeri păzitori“.

Practic, oamenii interesaţi să ajute trebuie să contribuie cu minimum 50 de lei din care voluntarii bisericii din curtea maternităţii vor cumpăra alimente pentru fiecare familie. În plus, pentru fiecare copil adoptat la distanţă, ieşenii trebuie să se asigure că va simţi bucuria Paştelui printr-un pachet care poate să conţină haine, alimente, rechizite sau alte lucruri pe care părintele adoptiv le consideră necesare.

În prima săptămână de la lansarea proiectului, peste 200 de ieşeni au contribuit la iniţiativa părintelui. „În săptămâna dinaintea Floriilor dorim să rezolvăm problema cu pachetele, iar înainte de Paşte dorim să rămână de transportat doar carnea şi lactatele. Dintr-o donaţie de 50 de lei de copil vom cumpăra în primă fază detergenţi, şampon, pastă de dinţi, dulciuri pentru fiecare şi o Biblie pe familie, iar în Vinerea Mare vom transporta perisabilele“, a precizat părintele Dan Damaschin. Ieşenii care sunt interesaţi să contribuie la proiectul dezvoltat de preotul ieşean îi pot scrie pe pagina personală de Facebook a acestuia, www.facebook.com/dan.damaschin./

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.