anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Adresa USLIP Iași către Guvern. Profesorii cer respectarea drepturilor salariale care li se cuvin

GALERIE
profesori, salarii
 • profesori, salarii
- +

"Domnule Prim-Ministru, vă mai reamintim pe această cale că salariaţii din învăţămȃntul romȃnesc au depus o Petiţie semnată de peste 167.000 de salariaţi, prin care cer doar respectarea legii în ceea  ce-i priveşte şi acordarea procentelor la care aveau dreptul oferit prin actul normativ din anul 2017", a punctat Laviniu Lacusta, presedintele USLIP Iasi, in cadrul adresei.

Adresa USLIP Iași către Guvern:
 
"Domnule Prim-Ministru, vă mai reamintim pe această cale că salariaţii din învăţămȃntul romȃnesc au depus o Petiţie semnată de peste 167.000 de salariaţi, prin care cer doar respectarea legii în ceea  ce-i priveşte şi acordarea procentelor la care aveau dreptul oferit prin actul normativ din anul 2017", a punctat Laviniu Lacusta, presedintele USLIP Iasi, in cadrul adresei.În atenţia Domnului Prim-Ministru - General Nicolae Ciucă,
 
Prin prezenta, vă atenţionăm să aveţi în vedere ca în bugetul alocat Ministerului Educaţiei să fie luate în calcul aplicarea unor acte normative care au fost prorogate sau pur şi simplu nu sunt respectate cu referire la drepturile salariale ale angajaţilor din învăţămȃntul preuniversitar romȃnesc. 
În acest sens, dorim să aveţi în vedere următoarele lucruri:
1. Acordarea unui procent de 16% de la 1 ianuarie 2021 pentru personalul didactic în conformitate cu Legea 153/2017. Acest procent reprezintă cele două tranşe de 8% promovate succesiv de către Guvernele Orban şi Cȃţu.
2. Personalul nedidactic şi auxiliar trebuie să fie beneficiarul sporurilor de nocivitate prevăzute de către H.G. 34/2018 şi H.G. 569/2017. În ciuda existenţei cadrului legal şi a unor hotărȃri judecătoreşti favorabile categoriilor respective, nu beneficiază nici pȃnă în prezent de punerea în aplicare a acestora.
3. Acordarea pentru tot personalul din învăţămȃntul preuniversitar a unei compensaţii aferentă inflaţiei din anii 2019 – 2020 – 2021 şi care se ridică la aproximativ 17%. În acest sens considerăm că neacordarea procentelor prevăzute de legea 153/2017 coroborată cu acest procent ridicat al inflaţiei nu a făcut decȃt să contribuie la erodarea puternică a puterii de cumpărare pentru salariaţii din învăţămȃntul preuniversitar romȃnesc.
4. Promovarea în Parlamentul Romȃniei a unei legi reparatorii cu privire la prejudiciile salariale rezultată din neaplicarea corectă a construcţiei salariului pentru anii 2018 – 2021.
Domnule Prim-Ministru, vă mai reamintim pe această cale că salariaţii din învăţămȃntul romȃnesc au depus o Petiţie semnată de peste 167.000 de salariaţi, prin care cer doar respectarea legii în ceea  ce-i priveşte şi acordarea procentelor la care aveau dreptul oferit prin actul normativ din anul 2017.
Cu stimă,
Președinte USLIP Iași
Prof. Laviniu Lăcustă

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.