Adrian Florin Boca, candidat pentru Senatul României: Candidez pentru un loc de senator pe listele PSD Iași. Nu sunt un politician „de profesie” (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Comunicat de Presă

Adrian Florin Boca, candidat pentru Senatul României: Candidez pentru un loc de senator pe listele PSD Iași. Nu sunt un politician „de profesie” (P)

GALERIE
Florin-Boca
  • Florin-Boca
- +

Primul loc de muncă a fost la catedră. La doar 19 ani, după ce am absolvit Liceul Pedagogic, am avut bucuria de a fi dascălul unor copii minunați din Codrii Bucovinei. Am renunțat la catedră atunci când am decis să îmi continui studiile și m-am înscris la facultate, la Iași.

Primul contact cu capitala Moldovei a fost unul definitoriu pentru tot ce a urmat în viața mea. La 20 de ani, Iașul m-a cucerit iremediabil. Pot spune că a fost dragoste la prima vedere. Chiar dacă am fost plecat o scurtă perioadă de timp în Statele Unite ale Americii, Iașul a rămas în inima mea. Experiența din SUA m-a schimbat din alte puncte de vedere. Eram student la ISE când am plecat prin programul ”Work and Travel”. Am avut norocul ca, inclusiv în această aventură, soția să îmi fie alături. Experiența de patru luni din SUA m-a ajutat enorm în a mă defini ca antreprenor. Acolo am luat contact pentru prima dată cu afacerile din domeniul imobiliar. Am văzut cum funcționează sistemul la ei, am învățat de la unii dintre cei mai buni specialiști americani, care au reușit să transforme interesul meu pentru afaceri într-o pasiune.

De aceea, când m-am întors acasă, la Iași, beneficiind și de o experiență în cadrul unei firme de construcții, am început să îmi caut propriul drum în zona mediului de afaceri. Pasiunea pentru afaceri, pentru construcții m-a condus și către un Master în Evaluare Imobiliară, studii urmate la Facultatea de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași. Aveam planuri mari, idei multe, visuri, la fel ca orice tânăr care a avut norocul să își găsească repede drumul în viață. Am ajuns la concluzia că pentru a reuși tot ceea ce mi-am propus am nevoie să îmi completez studiile, așa că am urmat și cursurile Facultății de Construcții și Instalații, specializarea Inginerie Civilă. 

Primul teren l-am achiziționat în anul 2003. Privind în urmă, pot să spun că prețurile erau mult mai accesibile atunci. 

Abia în 2012 am decis să intru în politică, când deja dețineam mai multe imobile, aproape toate construite de mine. Am fost ales consilier local, având onoarea de a fi liderul colegilor mei de partid aleși în Consiliul Local Iași. În același an, am candidat și pentru Senatul României, votul fiind uninominal.

Aproape 8.000 de ieșeni mi-au acordat atunci încrederea, doar câteva sute de voturi lipsindu-mi pentru a câștiga acele alegeri.

Sunt un om cu valori de stânga, de aceea, în 2014, am considerat că drumul meu firesc este unul comun cu al Partidului Social Democrat, partid cu care am colaborat strâns la implementarea proiectelor Iașului, în cadrul Consiliului Local. 

Cred că experiența mea de antreprenor poate aduce beneficii ieșenilor. Mediul de afaceri trebuie să fie reprezentat în zona de legislativ pentru a crea cadrul propice dezvoltării. Să nu uităm că România are nevoie de investiții care să asigure un trai mai bun pentru toți românii, de debirocratizare, de programe clare pentru antreprenori, de locuri de muncă sigure.

Vă invit, dragi ieșeni, să votați candidații social-democrați, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.