Adrian Florin Boca, candidat pentru Senatul României: O echipă puternică de candidați social-democrați se prezintă în fața ieșenilor la alegerile locale din 6 decembrie! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Comunicat de Presă

Adrian Florin Boca, candidat pentru Senatul României: O echipă puternică de candidați social-democrați se prezintă în fața ieșenilor la alegerile locale din 6 decembrie! (P)

GALERIE
Florin Boca1 (5)
  • Florin Boca
  • 1 (5)
- +

Medici, juriști, profesori universitari, antreprenori de succes și oameni cu experiență solidă în administrația publică, alături de medicul europarlamentar Tudor Ciuhodaru își pun cunoștințele și voința de muncă în slujba ieșenilor. Cu inima alături de ieșeni și de Iași, de români și România.

Dezastrul provocat de PNL trebuie oprit. Principalul motiv este legat de gestionarea crizei sanitare provocată de pandemia de Covid-19. O zecime dintre medicii români nu pot participa la lupta împotriva pandemiei. Conform statisticilor oficiale, 2.500-2.700 de medici au fie o sănătate prea fragilă, fie se află în concediu medical. În afara acestora, peste 3.000 de medici s-au îmbolnăvit ei înșiși, câteva zeci dintre ei decedând. În fața pandemiei care afectează din ce în ce mai mult personalul medical, guvernul liberal nu găsește ceva mai bun de făcut decât să-i arunce în luptă și pe medicii de familie, fără a le asigura măcar echipamente de protecție. Această politică dezastruoasă trebuie să înceteze. Protecția personalului medical, cu prioritate a celor implicați în tratarea pacienților COVID-19, dar nu numai a lor, trebuie să devină pilonul pe care să se bazeze răspunsul la epidemie. Este un aspect asupra căruia a atras atenția în nenumărate rânduri, încă de la începutul pandemiei, și eurodeputatul PSD Tudor Ciuhodaru. Or, la ora actuală, beneficiază de costume de protecție doar personalul implicat direct în lupta cu pandemia, uitându-se faptul elementar că virusul nu alege, iar în același spital funcționează deseori și secții non-COVID. Acest lucru duce frecvent la apariția de noi focare intraspitalicești.

În paralel, România trebuie să-și dezvolte propriile capacități de luptă împotriva COVID. Opiniile specialiștilor converg spre concluzia că epidemia este departe de sfârșit, iar virusul va continua să fie prezent chiar în condițiile dezvoltării unui vaccin. Programul de guvernare al PSD presupune încurajarea producției de medicamente autohtone și de dispozitive medicale necesare pentru diagnosticarea și tratamentul COVID-19. În China, o clădire industrială a fost convertită în doar șase zile într-un unitate de producție a măștilor medicinale. În România, fabrica de măști inaugurată cu fast de premierul Ludovic Orban în aprilie nu a produs nici măcar o singură mască, închizându-se imediat. Până acum, în domeniul producției anti-COVID au existat doar inițiative private, insuficiente pentru acoperirea cererii. România are capacitatea industrială necesară și pentru producerea de echipamente de protecție și de medicamente sau dispozitive medicale.

PSD este singurul partid preocupat cu adevărat de soarta ieșenilor. Așadar, vă invit, dragi ieșeni, să votați candidații social-democrați, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.