Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Adrian Năstase îl acuză pe Iohannis că a i-a “furat” tema sa de campanie din 2004

GALERIE
Adrian Nastase
  • Adrian Nastase
- +

Adrian Năstase a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a preluat tema de campanie pe care a avut-o la alegerile prezidenţiale din 2004 şi anume „Normalitatea”. Fostul premier se întreabă dacă gestul nu este o recunoaştere tardivă a actualului şef al statului a programului său de atunci.

„Am constatat că unul dintre candidaţii la prezidenţiale – Klaus Iohannis – a preluat temă mea principală de campanie, de la alegerile pentru prezidenţiale, din 2004. Tema preocupării pentru «normalitate» a fost prezentată în numeroase documente şi conferinţe pe care le-am susţinut în perioada 2002-2004 şi este sintetizată în volumul «Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernarii», publicată în 2004, că suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line şi pe site-ul meu”, a scris Adrian Năstase, duminică pe blogul personal.

Acesta redă şi un fragment din cartea respectivă. „Teza fundamentală a acestei viziuni este că prima sarcină a guvernării este de a crea în realitatea românească o zonă a normalităţii şi, apoi de a asigura extiderea acestei zone în întreaga societate. «Normalitate» înseamnă bunăstare şi libertăţi pentru indivizi, viaţă activă şi responsabilă pentru comunităţi, precum şi integrare şi rol internaţional semnificativ pentru societatea românească. Cred că am făcut paşi importanţi în toate aceste direcţii”, arată fragmentul din volum, citat de Năstase.

„Preluarea acestei teme, este oare o recunoaştere tardivă din partea actualului preşedinte a programului pe care l-am susţinut în 2004? Întrebarea are cu atât mai mult sens cu cât, aşa cum ne amintim, Klaus Iohannis, în 2004, l-a votat pe Băsescu preşedinte!”, a conchis fostul premier.

Sloganul de campanie al preşedintelui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie este „Iohannis, Preşedintele României. Pentru o Românie Normală”. De asemenea, la Şcoala de Vară a Tineretului Liberal şi Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Sud-Est, sâmbătă la Constanţa, Klaus Iohannis a lansat atacuri la PSD şi a vorbit despre România normală pe care şi-o doreşte.

„Eu vreau să construim România normală, România puternică, adică un stat funcţional, cu instituţii eficiente, puse în slujba cetăţeanului. Proiectul României normale este un efort colectiv, iar PNL va fi motorul acestei viitoare construcţii, iar alături de noi vor veni acele partide democratice şi pro-europene care sunt capabile să pună interesul public mai presus de mizele şi orgoliile personale. Alături de noi vor fi organizaţiile civice şi toţi cetăţenii care doresc să se implice”, a afirmat preşedintele Iohannis, în discursul susţinut în faţa liberalilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri