Adunare de 10.000 de ieșeni în ii și plimbare cu „tramvaiul iei“ de Sânziene!

vineri, 31 martie 2017, 02:00
1 MIN
 Adunare de 10.000 de ieșeni în ii și plimbare cu „tramvaiul iei“ de Sânziene!

Iaşul va fi gazda unui eveniment care ar putea contribui la înscrierea iei în patrimoniul UNESCO.

Primarul Mihai Chirica a anunţat ieri că, la mijlocul lunii iunie, de Sânziene, 10.000 de oameni îmbrăcaţi în ie se vor afla în acelaşi timp în faţa Palatului Culturii. Este vorba despre o manifestare din cadrul proiectului „RomânIA Autentică“, iniţiat de Cristina Chiriac, antreprenor şi susţinător al iei româneşti.

„Este important pentru România, este important pentru noi toţi să avem elemente de care să ne agăţăm de-a lungul istoriei şi pe care să le arătăm tuturor că sunt autentic ro­mâ­neşti“, a mai declarat primarul Chirica.

Până la derularea acestui proiect, edilul şef al Iaşului a menţionat că un tramvai al Companiei de Transport Public va fi personalizat grafic cu motive care amintesc de ia românească.

„Vom încerca să promovăm pe cât se poate elementele care amintesc de fiecare dată de autenticitatea României în anumite domenii culturale“, a precizat primarul Iaşului.

„Tramvaiul iei“ este cel de-al optulea mijloc de transport public care va fi personalizat grafic, printre cele actuale numărându-se „Tramvaiul Unirii“ sau „Tramvaiul Culturii“.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii