Adus în instanţă de angajator ca să-şi plătească concediul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Adus în instanţă de angajator ca să-şi plătească concediul

GALERIE
instanta2
  • instanta2
- +

Un angajat al Salubris a uitat să se mai întoarcă la muncă din concediu. Gestul l-a adus în faţa instanţei, care l-a găsit bun de plată. În aprilie-mai 2017, G.R. a beneficiat de 25 de zile de concediu de odihnă plătit. Cum angajatul nu s-a mai prezentat la muncă, în iunie societatea a dispus încetarea contractului de muncă, „cu acordul părţilor”. 

Doar că cele 25 de zile de concediu primite de G.R. reprezentau perioada de odihnă pentru tot anul 2017. Or, din acesta, angajatul nu lucrase decât trei luni, fiindu-i astfel plătite nejustificat 15 zile de concediu. Suma imputată de Salubris fostului său angajat se ridica la 1.316 lei. Magistraţii Tribunalului au acceptat argumentaţia prezentată de Salubris, mai ales că G.R. nu depusese nicio întâmpinare la dosar şi nu formulase apărări.

Judecătorii nu s-au declarat însă de acord cu suma imputată, arătând că cei 1.316 lei reprezintă o sumă brută, aferentă unei indemnizaţii de concediu nete de 923 lei. Or, doar această sumă intrase efectiv în buzunarul lui G.R. şi nu i se putea cere să returneze mai mult decât primise. Ca urmare, magistraţii au dispus ca G.R. să returneze societăţii doar 923 lei, diferenţa constând în diverse contibuţii plătite de Salubris la bugetul de stat putând fi recuperată de aceasta de la instituţiile care o încasaseră. Sentinţa a fost atacată de Salubris, dosarul intrând pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.