anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Adus în instanţă de angajator ca să-şi plătească concediul

GALERIE
instanta2
 • instanta2
- +

Un angajat al Salubris a uitat să se mai întoarcă la muncă din concediu. Gestul l-a adus în faţa instanţei, care l-a găsit bun de plată. În aprilie-mai 2017, G.R. a beneficiat de 25 de zile de concediu de odihnă plătit. Cum angajatul nu s-a mai prezentat la muncă, în iunie societatea a dispus încetarea contractului de muncă, „cu acordul părţilor”. 

Doar că cele 25 de zile de concediu primite de G.R. reprezentau perioada de odihnă pentru tot anul 2017. Or, din acesta, angajatul nu lucrase decât trei luni, fiindu-i astfel plătite nejustificat 15 zile de concediu. Suma imputată de Salubris fostului său angajat se ridica la 1.316 lei. Magistraţii Tribunalului au acceptat argumentaţia prezentată de Salubris, mai ales că G.R. nu depusese nicio întâmpinare la dosar şi nu formulase apărări.

Judecătorii nu s-au declarat însă de acord cu suma imputată, arătând că cei 1.316 lei reprezintă o sumă brută, aferentă unei indemnizaţii de concediu nete de 923 lei. Or, doar această sumă intrase efectiv în buzunarul lui G.R. şi nu i se putea cere să returneze mai mult decât primise. Ca urmare, magistraţii au dispus ca G.R. să returneze societăţii doar 923 lei, diferenţa constând în diverse contibuţii plătite de Salubris la bugetul de stat putând fi recuperată de aceasta de la instituţiile care o încasaseră. Sentinţa a fost atacată de Salubris, dosarul intrând pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Redacția

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern a fost adoptată o Ordonanţă privind majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale. Astfel, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2 va fi de 700 de lei, premiul 3 de 500 de lei, iar menţiunea va fi de 300 de lei. În plus, se vor acorda burse de performanţă şi pentru elevii din sistemul privat care ajung să reprezinte România la olimpiadele internaţionale.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.