Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Adversar modest, victorie concludentă

GALERIE
cvijovic-volei-penicilina-rapid153
  • cvijovic-volei-penicilina-rapid153
- +

 

Penicilina Iaşi – Unic Piatra Neamţ 3-0 (20, 16, 19 în etapa a XVII-a a Diviziei A1 de volei feminin
 
Duelul de sâmbătă din Sala Polivalentă a arătat cu prisosinţă care este cea mai bună echipă dintre vechile rivale, că Penicilina, întărită cu filoane sârbeşti şi canadiene, este mai bună decât echipa exclusiv românească din Piatra Neamţ şi că rezultatul din tur reprezintă una dintre minunile Diviziei A1, aproape de acel Penicilina – CSM Bucureşti 3-0 din acelaşi tur. Faptul că CSM a câştigat, ieri, la Bacău, în fieful lui Florin Grapă pare a demonstra ce mare a succes a obţinut Penicilina în toamnă.
Prezentarea derbiului moldovenesc ca un război pari(infanticid), pare de prost gust. Şi Penicilina lui Gavril senior, dar şi Unicul lui Gavril junior, au contribuit la spectacol, pe măsura posibilităţilor. Şi chiar la acest scor, în partida de la Sala Polivalentă, au fost momente de suspans. Determinate mai mult de momentele de relaxare ale ieşencelor, decât de prestaţia nemţencelor. Dar pe ansamblu, s-a văzut diferenţa de clasă dintre Penicilina şi echipa despre care se aud tot mai des zvonuri funeste şi funebre. Elevele lui Dan Gavril & Tatiana Popa au început, parcă, decise să nu piardă un tren imaginar: şase mingi consecutive câştigate, apoi 10-3, 19-8, 20-9. Numai că de la 22-12 a urmat o serie de servicii tari bine plasate ale experimentatei Alexandra Pintea şi opt puncte unul după altul. Jelena Cvijovic a tăiar distracţia Alexandrei şi tot ea a încheiat setul I prin două puncte din serviciu. Tot aşa de vijelios a început Penicilina şi setul secund (8-3 12-5), dar perioada de răbufnire nemţeană s-a mutat la mijlocul setului, la 14-9, Unicul ajungând să conducă în două rânduri. Însă de la 15-16, ieşencele s-au gândit că e destul. Vesna Sekulic a intrat în mână, blocajele au funcţionat ireproşabil, iar “Millie “ Knezevic a demonstrat că merită titularizarea pe postul pretenţios de coordonatoare de joc, Zece puncte consecutive şi set în 25 de minte. Nici setul al treilea n-a fost chiar o joacă, singura diferenţă fiind aceea că Unic n-a mai ameninţat cu niciun chip hegemonia ieşeană. De data aceasta, a ieşit în evidenţă Alicia Perrin, cu mingile sale plasate chiar pe mediana terenului, dar şi Andra Streşină sau Melinda Şipoş. În concluzie, o victorie clară, în 80 de minute, care urcă echipa ieşeană pe locul VII în clasament, la numai două puncte de Unic. Pentru Penicilina au jucat aproape tot meciul Milica Knezevic, Jelena Cvijovic, Melinda Şipoş, Vesna Sekulic, Andra Streşină, Alicia Perrin, Kristin Moncks (libero), singura jucătoare de rezervă (nerefăcută pe deplin) care a intrat în teren fiind Maria Graboveţcaia.
Penicilina va juca astăzi, tot de la ora 17:00, în compania puternicei formaţii CSM Târgovişte antrenată de sârbul Dragan Nesic şi bulgarul Atanas Toşkov, ieşenii având ocazia să se reîntâlnească cu vedetele Millagros Collar şi Sara Klisura, alturi de Alexandrina Trică, Diana Calotă şi ex-ieşeanca Roxana Ivanof, într-un meci restanţă din etapa a XV-a. Apoi ieşencele vor avea o nouă “misiune imposibilă” la Blaj, cu o săptămână înainte de un alt examen de foc la Iaşi, cu CSM Lugoj,
 

Celelalte rezultate ale etapei: CSU Galaţi – Dinamo 0-3 (-10, -15, -15); Medicina Târgu Mureş - CSM Târgovişte 0-3 (-18, -20, -20); SCM Piteşti – Volei Alba Blaj 0-3 (-12, -11, -12); SCMU Craiova – CSM Lugoj 1-3 (23, -16, -20 -16); Ştiinţa Bacău – CSM Bucureşti 1-3 (-19, 15 -21, -19); Clasament: 1. Blaj – 48 p; 2. CSM Bucureşti – 41 p; 3. Târgovişte – 38 p; 4. Bacău – 38 p; 5. Dinamo – 32 p; 6. Unic – 23 p; 7. Penicilina – 21 p; 8. Medicina – 20 p; 9. Lugoj – 20 p;10. Piteşti – 14 p; 11. Galaţi – 5 p; 12. Craiova – 3 p. Etapa viitoare (17-18 februarie): Unic Piatra Neamţ – Ştiinţa Bacău, CSM Bucureşti – Medicina Târgu Mureş (vineri), Volei Alba Blaj – Penicilina Iaşi, Dinamo Bucureşti – SCMU Craiova, CSM Lugoj – SCM Piteşti, CSM Târgovişte – CSU Galaţi (sâmbătă).  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri