Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Adversari ca moguli, solidari in inchisoare: Sorin Ovidiu Vantu il apara pe blog pe Dan Voiculescu

GALERIE
Sorin Ovidiu Vantu Foto piticu.ro
  • Sorin Ovidiu Vantu Foto piticu.ro
- +

Rivalitatea dintre moguli dispare la inchisoare. Sorin Ovidiu Vantu il apara pe Dan Voiculescu intr-o noua postare pe blog, desi cei doi moguli se detestau inainte de condamnare. "Nu-l simpatizam pe Voiculescu, nu-mi placea aerul lui de dandy rascopt, atitudinea lui de <stie tot, poate tot> si multe altele. (...) Acuz doar barbaria si ticalosia cu care a fost tratat", scrie SOV. Inainte de a fi condamnat, intr-o carte publicata prin martie 2014, Dan Voiculescu il acuza pe Sorin Ovidiu Vantu ca a dorit "sa-si marcheze teritoriul" in 2009 cand la chemat pe Mircea Geoana "la SPA, la relaxare", fapt ca a contribuit la pierderea alegerilor de catre candidatul PSD de atunci.

Postarea lui Sorin Ovidiu Vantu pe blog:

"Cum a fost posibil sa-l lasam pe un semen de-al nostru sa fie haituit, torturat, casapit, sub ochii nostri si ai copiilor nostri, fara sa facem nimic? Dupa rusinea cumplita de acum 25 de ani, cand cu totii l-am asasinat pe Ceausescu in ziua de Craciun, traiesc acum acelasi sentiment, asistand neputincios la ceea ce s-a intamplat cu Voiculescu. Urletele haitasilor, vacarmul de latraturi ale cainilor, loviturile de ghioaga zdrobind maxilarul, demnitatea si craniul <<Justitiei>> imi defilau prin fata ochilor, imi striveau auzul si bruma de ratiune. Asa actioneaza <<Golemul>>. Nu-l simpatizam pe Voiculescu, nu-mi placea aerul lui de dandy rascopt, atitudinea lui de <<stie tot, poate tot>> si multe altele. Nu-l apar, nu-l spal, nu-i sustin nevinovatia. Habar nu am daca a furat la I.C.A. sau nu si nici nu ma intereseaza asta. Acuz doar barbaria si ticalosia cu care a fost tratat.

Fragment din cartea lui Dan Voiculescu:

"Ca avea ambitia de a pune cu mana lui presedinte in 2009 rezulta destul de clar din consilierea acordata lui Mircea Geoana, inainte de ultima confruntare televizata: "Personal aveam o neliniste, motiv pentru care i-am propus lui Mircea sa nu mearga la confruntarea finala. Simteam ca i se pregateste ceva". Pe atunci, mai multi moguli se luptau sa instaleze viitorul presedinte. Rivalitatile dintre ei erau uriase. O spune chiar Voiculescu, sugerand ipoteza ca insusi SOV l-a infundat in dorinta de a se proclama primul mogul al tarii: "Un alt domn a simtit nevoia sa-si marcheze teritoriul. Sa aiba dovezi ca el si nu altcineva l-a facut presedinte pe Mircea Geoana. Iar candidatul PSD s-a dus, la ceas de seara, in noaptea dintre 2 si 3 decembrie 2009, acasa la Sorin Ovidiu Vintu. <<La Spa, la relaxare>> cum avea sa consemneze posteritatea.  Probabil tot din grija de a asigura probe pentru istorie, prezenta sa acolo a fost imortalizata si in cateva fotografii ale unui reporter de la un ziar de cancan, a carui prezenta la locul faptei s-a speculat ca s-ar fi datorat unei informatii primite chiar de la cel ce trebuia sa devina <<autorul moral al victoriei>>".

Citește mai multe pe Hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri