Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Iaşul are de ieri şapte curse aeriene externe

Aeronava care va circula de la Iaşi la Milano, botezată cu tunurile de apă (GALERIE FOTO)

GALERIE
Cursa Iasi - Milano (3)
  • Cursa Iasi - Milano (3)
- +

Ieri a fost lansată cursa Iaşi - Bergamo. Aeronava Tarom care a plecat ieri a fost „botezată“ cu două tunuri de apă, potrivit tradiţiei.

Aeroportul a lansat a şaptea rută externă, Iaşi - Bergamo. Ruta a fost deschisă oficial ieri, odată cu aterizarea primei aeronave a Tarom dinspre Bergamo. Din cele 134 de locuri ale aeronavei au fost ocupate 103, oficialii Consiliului Judeţean apreciind că startul este promiţător.

 

 

GALERIE FOTO

 

„O rată de ocupare a locurilor de peste 70% este foarte bună şi pentru o cursă consacrată. Pentru un zbor inaugural, care nu a beneficiat de o promovare şi publicitate puternică, este formidabil. Dacă această rată se va purta, ruta va intra în pano­plia curselor durabile de pe Aeroportul Internaţional“, a decla­rat preşedintele CJ, Cristian Adom­niţei.

Principalii clienţi ai Tarom pentru ruta cu Bergamo vor fi ieşenii care lucrează în nordul Italiei. Preşedintele CJ s-a declarat încrezător că ruta ar putea fi folosită şi de viitori investitori italieni, nordul Italiei fiind o regiune puternic industria­lizată. Pentru a marca inaugurarea, reprezentanţii Aeroportului au pre­gătit un scurt moment festiv, aeronava fiind „botezată“ de două tunuri cu apă în loc de şampanie.

Totodată, au fost realizate şi două sacoşe de cumpărături gigantice pentru a fi agăţate simbolic de aripile aeronavei, iar tortul tăiat cu ocazia inagurării a avut forma tot a unei sacoşe de cumpărături.

„Bergamo este situat la 40 km de Milano. De fapt, e un fel de periferie a oraşului Milano, care este capitala europeană a modei“, a explicat directorul Aeroportului, Marius Bodea. Cursa Iaşi - Bergamo (Milano) va pleca din Iaşi în fiecare miercuri şi vineri, la ora 6.20, returul fiind programat în aceleiaşi zile, la ora 12.10.

Conform precizărilor lui Bodea, programul de iarnă al aerogării ar putea aduce o nouă cursă externă, spre Veneţia. Totodată, ar putea fi modificate orele de decolare şi aterizare ale curselor cu Roma şi Londra, considerate puţin avantajoase pentru pasageri. În schimb, negocierile pentru cursa preconizată spre Germania s-au împotmolit. Oficialii Tarom au refuzat ieri să ofere un termen la care ar putea lua în calcul zborul spre o destinaţie din Germania.

„Noi am discutat şi cu Lufthansa, dar pe ei nu-i interesează. Deţin şi Austrian Airlines, iar o cursă spre Germania, de la Iaşi, ar fi o concurenţă directă pentru destinaţia Viena. Lufthansa ar trebui să accepte eventuale pierderi pe Viena, ca şi eventuale pierderi de început pe relaţia cu Germania“, a explicat Bodea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri