anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Aeroportul, un obiectiv strategic al Iaşului, a ajuns bâtă în răfuiala taberelor din filiala PSD

GALERIE
Popa and Bulgariu1
  • Popa and Bulgariu1
- +

Uite demisia, nu e demisia! Directorul general al Aeroportului, care îşi scrisese sâmbătă demisia şi a depus-o la şeful Consiliului Judeţean, s-a sucit peste noapte. Susţine acum că, de fapt, nu şi-a dat demisia conform dispoziţiilor legale. Consiliul de Administraţie al Aeroportului pare a-i fi favorabil în acest gest de neînţeles şi chiar iresponsabil, şi se prevalează de faptul că trebuia să fie informat de demisie cu trei zile înainte. Scuturaţi, ieri, de şeful CJ, administratorii au reluat şedinţa şi, după câteva ore de dezbateri, au amânat verdictul pentru o dată ulterioară. Aeroportul, aflat de doi ani într-o situaţie tot mai proastă financiar, pare astfel să fi ajuns un teren de luptă pentru taberele adverse din PSD Iaşi.

Ziua de ieri nu a adus un nou director general la Aeroport. Cătălin Bulgariu i-a luat prin surprindere pe administratorii aerogării, reuniţi de urgenţă în urma demisiei acestuia înregistrată la Consiliul Judeţean: le-a prezentat o adresă în care, în numai câteva rânduri, dezminte că şi-ar fi scris demisia. „Subsemnatul Cătălin Bulgariu, director general al RA Aeroportul Iaşi, vă informez prin prezenta că nu am redactat nicio declaraţie de renunţare la contractul de mandat şi nu am notificat Consiliul de Administraţie al RA Aeroportul Iaşi cu privire la renunţarea la mandatul de director general, potrivit dispoziţiilor art. 2030 şi 2034 din Codul Civil“, arată el în documentul menţionat.

Potrivit unor surse din cadrul regiei, directorul general demisionar are sprijinul conducerii Sindicatului Liber din Aeroport în acest demers de contestare a demisiei olografe pe care a scris-o la sfârşitul săptămânii trecute. Şedinţa CA s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei, cu o pauză la prânz, când administratorii au fost chemaţi la Consiliul Judeţean (forul tutelar al regiei). „Sunt prerogativele Consiliului de Administraţie şi nu vreau să mă amestec. Le-am înmânat administratorilor documentele venite de la Aerostar Bacău şi i-am informat despre nemulţumirile legate de întârzierea lucrărilor“ la platforma de staţionare a avioanelor, ne-a declarat ieri preşedintele CJ, pe un ton afectat. Maricel Popa s-a referit la lipsa legăturii între hangarul construit în incinta Aeroportului şi pistă, ceea ce face ca activitatea de mentenanţă a avioanelor, menirea construcţiei, să nu poată începe.

Primele aparate care ar trebui să intre în hangar sunt programate pentru luna august - lună în care se închide şi Aeroportul Bacău, pentru lucrări de extindere a pistei. „E o mare problemă pe care i-o reproşez directorului (Bulgariu, n.r.), nu ne jucăm de-a aviaţia“, a mai spus şeful CJ. „În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al RA Aeroportul Iaşi, a fost supusă analizei demisia înaintată de directorul general al aerogării, Cătălin Bulgariu. Având în vedere că pe această speţă au mai fost depuse ulterior şi alte documente care trebuie analizate de reprezentanţii CA, s-a decis ca discuţiile să fie reluate într-o şedinţă ulterioară, în conformitate cu Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CA“, au declarat reprezentanţii aerogării aseară, după încheierea întrunirii. Potrivit regulamentului menţionat, documentele supuse analizei şi/sau aprobării CA trebuie să fie depuse la secretariatul consiliului cu cel puţin trei zile înainte de şedinţa în care sunt programate să intre.

După cum am mai relatat, Cătălin Bulgariu a demisionat sâmbăta trecută, aparent în urma unui conflict cu preşedintele CJ şi al PSD Iaşi, Maricel Popa. Regia este subordonată CJ, iar Cătălin Bulgariu este membru PSD. Luni, Popa a anunţat în conferinţă de presă că Bulgariu a demisionat, reproşându-i lipsa de strategie şi lentoarea punerii în practică a proiectelor de investiţii. Maricel Popa a spus atunci că demisia care i-a fost prezentată lui de către Cătălin Bulgariu provoacă „efecte juridice“. Bulgariu s-a mai „jucat“ cu demisia şi în trecut, în funcţie de scaunele politice pe care le urmărea. În 2016, imediat după alegerile locale, a demisionat din PSD după ce a realizat că nu va fi numit viceprimar. La fel ca acum, el s-a s-a răzgândit după câteva zile şi a revenit în PSD, dar a pierdut mandatul de consilier local pentru că demisia deja avusese efecte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.