Afacere cu un poliţist: a dat un Audi pe patru taxiuri şi a ieşit în pierdere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Afacere cu un poliţist: a dat un Audi pe patru taxiuri şi a ieşit în pierdere

GALERIE
taxiuri
  • taxiuri
- +

Agentul-şef care avea maşinile la stradă i-a spus ies 6.000 de lei lunar. Numai că socoteala a fost alta.

O afacere "între prieteni" s-a terminat după doi ani cu o plângere penală, continuată cu un proces care a intrat în al treilea an de la debut. Verdictul final se află în vârful pixului magistraţilor Tribunalului.

În septembrie 2014, între A.V. şi B.R. a fost încheiat un contract de schimb mai puţin obişnuit. A.V. i-a cedat lui B.R. un automobil Audi în valoare de 9.000 de euro, contra unui număr de patru taxiuri pe care B.R. le avea la stradă. Cei doi se cunoşteau de mult, B.R. era agent-şef în cadrul Poliţiei Municipiului, deci încrederea reciprocă nu a reprezentat o problemă.

Poliţistul i-a spus lui A.V. că va putea câştiga cu uşurinţă 6.000 de lei lunar din exploatarea taxiurilor, afacerea fiind astfel reciproc avantajoasă. În ziua stabilită pentru schimb, A.V. i-a predat lui B.R. automobilul şi cheile acestuia, iar B.R. i-a prezentat pe şoferii a trei din cele patru taxiuri promise, motivând că ultimul se afla la acel moment în service. A.V. nu şi-a făcut probleme şi nici nu a verificat starea tehnică a taxiurilor, bazându-se pe încrederea pe care o avea în prietenul său.

Doar că, în perioada imediat următoare, a constat că în decurs de o lună şi jumătate a câştigat de pe urma celor trei taxiuri doar 3.000 de lei, iar al patrulea taximetru nu i-a fost pus la dispoziţie niciodată. Mai mult, cele trei taxiuri au început să aibă probleme, fiind necesară repararea lor constantă, iar cheltuielile cu licenţa de transport erau prea mari faţă de aşteptări. A vrut să anuleze schimbul iniţial, dar B.R. a refuzat. Cum A.V. nu şi-a putut permite acoperirea cheltuielilor cu taxiurile, le-a pierdut, firmele Lux Taxi şi Euro Taxi predând folosinţa acestora altor persoane. Considerându-se înşelat, A.V. a formulat o plângere penală împotriva lui B.R. După doi ani de anchetă, Parchetul de pe lângă Judecătorie a dispus clasarea cauzei, aşa că A.V. s-a adresat instanţei. În faţa judecătorilor, A.V. a afirmat şi că se află în situaţia de a plăti în continuare impozitul pentru Audi şi amenzile contravenţionale aplicate celor care-l folosesc.

La rândul său, B.R. a precizat că l-a sunat în două rânduri pe A.V. pentru a perfecta vânzarea autoturismului, dar acesta a tot amânat, iar ulterior şi-a schimbat numărul de telefon. De asemenea, ar fi fost nevoit să cheltuiască 6.000 de lei pentru repararea maşinii. De altfel, a şi vândut-o între timp, iar din câte ştie, automobilul a fost dezmembrat încă din 2015, neputând fi astfel vorba de amenzi plătite de reclamant. Magistraţii Judecătoriei i-au dat parţial dreptate lui A.V., obligându-l pe poliţist să-i achite 28.000 de lei, nu 44.000 lei, cât solicitase acesta. Sentinţa a fost atacată de B.R. cu apel, Tribunalul rămânând ieri în pronunţare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.