Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Afacere de casă la US Open

GALERIE
williams-venus-usopenmuguruza-garbine
  • williams-venus-usopen
  • muguruza-garbine
- +

 

Toate cele patru semifinaliste ale turneului de la Flushing Meadows sunt americance, dar liderul mondial este Garbiñe Muguruza. Venus Williams o poate depăşi pe Simona Halep cu doar 11 puncte dacă îşi adjudecă turneul.  Tecău şi Rojer vor juca finala la dublu cu cei doi Lopez din Spania
 
Turneul US Open de la Flushing Meadows a rămas, în proba de simplu feminin, o afacere americană. Eliminarea Karolinei Pliskova, numărul 1 mondial oficial, de către americana Coco Vandeweghe (22 WTA), scor 6-7, 3-6 a însemnat pentru ea certitudinea pierderii locului  I în topul mondial, în favoarea spaniolei Garbiñe Muguruza, loc ocupat de cehoaică de opt săptămâni Garbiñe este al 24-lea lider mondial din istorie, al doilea din Spania, după Arantxa Sánchez, care a ocupat acest loc la 6 februarie 1995.  Înaintea turneului de la New York nu mai puţin de opt jucătoare aveau şanse să fie pe primul loc în clasamentul WTA după US Open: Karolina Pliskova, liderul la zi al ierarhiei, Simona Halep (2 WTA), spaniola Garbiñe Muguruza, campioana de la Wimbledon, ucraineanca Elina Svitolina, jucătoarea cu cele mai multe titluri în acest sezon, daneza Caroline Woazniacki, fostă nr.1 mondial, britanica Johanna Konta, rusoaica Svetlana Kuzneţova, campioană la US Open în 2004, şi americanca Venus Wiliams. Simona Halep ocupă acum în clasamentul live locul II, după Muguruza şi poate pierde acest loc doar dacă Venus Williams câştigă trofeul. În acel caz, Venus ar avea o diferenţă infimă faţă de Simona (11 puncte) şi 54 de puncte în spatele Garbiñei!
Coco Vandeweghe (25 de ani) va întâlni în semifinale pe compatrioata sa, Madison Keys (16) care a trecut cu 6-3, 6-3 de estona Kaia Kanepi (418). În cealaltă semifinală, sunt de asemenea două americance, Venus Williams şi Sloane Stephens. Pentru prima data după 1981 (Tracey Austin, Chris Evert, Martina Navratilova, Barbara Potter), toate cele patru semifinaliste de la US Open sunt americance. Este primul Grand Slam la care semifinalistele sunt din SUA, după ediţia din 1985 a turneului de la Wimbledon (Chris Evert, Kathy Rinaldi, Zina Garrison, Martina Navratilova).
* Turneul masculin a oferit o mare surpriză, mult-aşteptata semifinală dintre Rafael Nadal şi Roger Federer nemaifiind posibilă. Nadal s-a comportat bine în meciul cu rusul de 19 ani Andrei Rublev (53 ATP), care a început cu mult curaj partida cu liderul mondial. Însă experienţa lui Nadal a fost decisivă, ibericul câştigând cu 6-1, 6-2, 6-2, într-o oră şi 36 de minute de joc.
Însă explozivul argentinian Juan Martin Del Potro s-a opus calificării lui Federer. După două ore şi 50 de minute, argentinianul, care anterior l-a “întors” pe austriacul Dominic Thiem de la 0-2, l-a învins pe elveţianl cu 7-5, 3-6, 7-6, 6-4. Federer, favoritul numărul 3, îşi vede spulberat astfel visul de a-şi trece în palmares al şaselea titlu la Openul Statelor Unite şi, totodată, al 20-lea trofeu de Grand Slam din cariera sa. De menţionat că Del Porto l-a învins pe Federer şi în finala ediţiei 2009 a US Open, când a cucerit singurul său titlu de Grand Slam, punând atunci capăt dominaţiei elveţianului, care câştigase cinci titluri consecutive la turneul american, între 2004 şi 2008. Deocamdată, “Delpo” este singurul jucător din lume care i-a învins pe Nadal şi Federer la acelaşi turneu de Grand Slam (US Open 2009). În semifinala, ar putea repeta figura, în ordine inversă. Reamintim cealaltă semifinală, Pablo Carreño (Spania) – Kevin Anderson (SUA).
*  Veste excelentă de la dublu: perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 12, s-a calificat în finala probei de dublu masculin din cadrul turneului de Grand Slam US Open. Tecău şi Rojer au trecut în semifinale de Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia), principalii favoriţi, scor 1-6, 7-6), 7-5, după  două ore şi opt minute. În finală, Tecău şi Rojer vor evolua cu învingătorii din meciul dintre spaniolii Feliciano Lopez/Marc Lopez şi americanii Bob Bryan/Mike Bryan. Meci care s-a încheiat cu victoria celor doi Lopez cu 3-6, 6-3, 6-4.
 
 
Invincibila Armadă

Născută la Caracas (Venezuela), în urmă cu 23 ani, Garbiñe Muguruza are în palmares cinci titluri cucerite în circuitul profesionist, două dintre ele de GS: Roland Garros (2016) şi Wimbledon (2017). "Sunt foarte fericită că voi deveni numărul unu mondial, este ceva deosebit pentru mine. Visezi mereu la acest moment, însă este unul dintre acele lucruri pe care le păstrezi pentru tine. La fiecare aniversare a mea, de fiecare dată când suflam în lumânări, dorinţa era întotdeauna aceeaşi: să fiu cea mai bună. Iar acum acest lucru s-a întâmplat", a precizat Muguruza într-un comunicat. Presa iberică subliniază că, pentru prima oară în istoria tenisului mondial, cele două circuite profesioniste de tenis (masculin şi feminin) vor fi dominate în acelaşi timp de reprezentanţi ai Spaniei, după ce Rafael Nadal a revenit luna trecută în fruntea ierarhiei ATP. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri