anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Afacerea BMW: Doar firma prietenului lui Iohannis a depus ofertă pentru achiziţia a 75 de motociclete

GALERIE
Michael_Schmidt_and_Klaus_Iohannis
 • Michael_Schmidt_and_Klaus_Iohannis
- +

Poliţia Română vrea să cumpere în perioada următoare 75 de motociclete care să aibă cutie de viteze cu minim 5 trepte, motor cu o putere de minim 90 kw şi o viteză maximă de minim 200 km/oră. 

Contractul, estimat la peste 1,8 milioane de euro, face parte dintr-o licitaţie mai mare a Poliţiei, însă pentru motociclete este o singură ofertă depusă de Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis. Şi motocicletele de acum ale Poliţiei sunt tot BMW.

Dincolo de controversata achiziţie a 600 de BMW-uri, Poliţia Română mai are demarate 2 mari licitaţii, de zeci de milioane de euro, pentru care a primit deja câteva oferte. Cea mai recentă licitaţie de autovehicule a fost demarată de Poliţie la sfârşitul lunii iulie 2022, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Valoarea estimată fără TVA a acordului cadru este de peste 284,8 milioane de lei (57,7 milioane euro).

Contractul este împărţit în 12 loturi, dar 6 loturi de produse au fost anulate din diverse motive, precum lipsa ofertelor până la termenul limită ori faptul că ofertele nu au fost criptate sau ofertanţii nu au răspuns la toţi factorii de evaluare solicitaţi.

Cititi materialul complet pe hotnews.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.