anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Afacerea chiriei pe sediul DRDP Iaşi: a fost sesizată Curtea de Conturi

GALERIE
Chichirau
 • Chichirau
- +

Scandalul chiriei revoltătoare plătite de stat aici ajunge la Curtea de Conturi prin intermediul deputatei USR Cosette Chichirău (FOTO). O scrisoare adresată preşedintelui Curţii invocă necesitatea unei verificări a modului în care sunt utilizate şi administrate fondurile publice de către DRDP. Totodată, deputatul a solicitat oficial o copie după controversatul act de locaţiune.

Chiria suspect de mare pe care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-a angajat prin contract să o plătească, timp de cinci ani, pentru găzduirea birourilor filialei sale din Iaşi a început să stârnească valuri în Parlament. Cosette Chichirău, deputat USR de Iaşi, i-a adresat ministrului Transporturilor o copie după contractul care prevede o rentă de 38.0997,30 euro pentru proprietarii imobilului, în condiţiile în care acesta cerea anterior, pe piaţă, o chirie de numai 15.000 de euro pentru aceeaşi locaţie. Reprezentanta USR Iaşi în Camera Deputaţilor invocă informarea corectă a publicului pe fondul diferenţei dintre oferta iniţială, de 6 euro/mp, şi valoarea din contract, 15,5 euro/mp. Aceeaşi solicitare i-a fost adresată directorului Regionalei de drumuri naţionale Iaşi, Ovidiu Laicu.

Însă Cosette Chichirău nu s-a oprit aici şi a expediat o adresă preşedintelui Curţii de Conturi, în care menţionează „necesitatea exercitării funcţiei de control cu privire la utilizarea şi administrarea de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, subunitate componentă a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (...), a fondurilor publice în conformitate cu principiile legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii”.

Aşa cum am mai relatat, contractul încheiat astă-toamnă de CNAIR cu societatea Ştefana SRL, a soţilor Mihaela şi Ştefan Covalciuc, ultimul fiind membru PSD, menţionează o chirie de două ori şi jumătate mai mare decât se menţiona în anunţurile imobiliare pentru imobilul din Şoseaua Naţională 23, în condiţiile în care ofertele din zonă rareori ating 10 ero/mp. Directorul DRDP ne-a explicat că trebuie plătite amenajările de aproximativ 400.000 de euro făcute de proprietari la cererea Regionalei şi că alegerea sediului s-a făcut în urma unui studiu de piaţă. Interpelarea deputatului USR nu e singura pe acest subiect. Un alt parlamentar ieşean, Petru Movilă, ne-a declarat că îi va cere ministrului Transporturilor să înlocuiască contractul de închiriere cu achiziţia unui sediu propriu al DRDP/CNAIR. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.