Afacerea chiriei pe sediul DRDP Iaşi: a fost sesizată Curtea de Conturi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Afacerea chiriei pe sediul DRDP Iaşi: a fost sesizată Curtea de Conturi

GALERIE
Chichirau
  • Chichirau
- +

Scandalul chiriei revoltătoare plătite de stat aici ajunge la Curtea de Conturi prin intermediul deputatei USR Cosette Chichirău (FOTO). O scrisoare adresată preşedintelui Curţii invocă necesitatea unei verificări a modului în care sunt utilizate şi administrate fondurile publice de către DRDP. Totodată, deputatul a solicitat oficial o copie după controversatul act de locaţiune.

Chiria suspect de mare pe care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-a angajat prin contract să o plătească, timp de cinci ani, pentru găzduirea birourilor filialei sale din Iaşi a început să stârnească valuri în Parlament. Cosette Chichirău, deputat USR de Iaşi, i-a adresat ministrului Transporturilor o copie după contractul care prevede o rentă de 38.0997,30 euro pentru proprietarii imobilului, în condiţiile în care acesta cerea anterior, pe piaţă, o chirie de numai 15.000 de euro pentru aceeaşi locaţie. Reprezentanta USR Iaşi în Camera Deputaţilor invocă informarea corectă a publicului pe fondul diferenţei dintre oferta iniţială, de 6 euro/mp, şi valoarea din contract, 15,5 euro/mp. Aceeaşi solicitare i-a fost adresată directorului Regionalei de drumuri naţionale Iaşi, Ovidiu Laicu.

Însă Cosette Chichirău nu s-a oprit aici şi a expediat o adresă preşedintelui Curţii de Conturi, în care menţionează „necesitatea exercitării funcţiei de control cu privire la utilizarea şi administrarea de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, subunitate componentă a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (...), a fondurilor publice în conformitate cu principiile legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii”.

Aşa cum am mai relatat, contractul încheiat astă-toamnă de CNAIR cu societatea Ştefana SRL, a soţilor Mihaela şi Ştefan Covalciuc, ultimul fiind membru PSD, menţionează o chirie de două ori şi jumătate mai mare decât se menţiona în anunţurile imobiliare pentru imobilul din Şoseaua Naţională 23, în condiţiile în care ofertele din zonă rareori ating 10 ero/mp. Directorul DRDP ne-a explicat că trebuie plătite amenajările de aproximativ 400.000 de euro făcute de proprietari la cererea Regionalei şi că alegerea sediului s-a făcut în urma unui studiu de piaţă. Interpelarea deputatului USR nu e singura pe acest subiect. Un alt parlamentar ieşean, Petru Movilă, ne-a declarat că îi va cere ministrului Transporturilor să înlocuiască contractul de închiriere cu achiziţia unui sediu propriu al DRDP/CNAIR. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce s-a scumpit masiv energia?

Alexandru LĂZESCU

De ce s-a scumpit masiv energia?

Între factorii cei mai importanţi sunt politicile „Green Deal” ale UE, decizii care din raţiuni ideologice, au promovat abordări nerealiste care ignoră realitatea de pe teren.

Filmuletul zilei

opinii

Un punct de vedere cu desăvârşire orb

Nichita DANILOV

Un punct de vedere cu desăvârşire orb

Unele edificii sunt înălţate numai din scaune. În faţa scaunelor se întind nesfârşite alei, străjuite de statui ascunse printre arbori. În centrul oraşului sunt mai multe fântâni arteziene, din care nu ţâşneşte însă apa, ci timp. Oraşul a fost ridicat în plin deşert. Ţâşneşte în schimb nisip şi din când în când, spre seară, sânge în şuvoaie. Singurul locuitor al oraşului este în acelaşi timp rege, judecător, călău, victimă şi mulţime. În oraşul cu un singur locuitor „timpul are o singură secundă” şi „de fiecare acoperiş atârnă câte un deget murdar”.

Septembrie indiano-amnăşan

Michael ASTNER

Septembrie indiano-amnăşan

Păzind cazanul în liniştea amiezii, auzi din când în când căzând câte o nucă ori pe stradă trecând - urcând, coborând - o maşină.

Macro-buzunăreala „liberalizată”

Nicolae CREŢU

Macro-buzunăreala „liberalizată”

Din toate câte bântuie acum în ale noastre media, din România, nu serialul rivalităţii Cîţu vs. Orban pentru şefia PNL, nici „bâlciul” şi pantomima „moţiunilor” de ce (n)zură şi criza guvernării, nu ele sunt cele care îi îngrijorează pe cei mai mulţi oameni ai ţării, încă trăitori între hotarele ei. Şi nici cifrele în creştere ale „valului” Covid-Delta, nici măcar ele, nu îngrijorează, ba chiar să sperie de-a dreptul, atât cât o fac ştirile şi aşteptările privind facturile la electricitate şi gaz sau eliminarea subvenţiei pentru încălzire, tot perspective „luminoase”, cum se vede.

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

Iohannis și Golful

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.