anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Afacerea de la DRDP: sediul pe care s-a dat 15,5 euro/m.p nu este luat de nimeni la 10euro/m.p.

GALERIE
Laicu_and_sediu_DRDP_Iasi
 • Laicu_and_sediu_DRDP_Iasi
- +

Clădirea unde a funcționat Regionala de drumuri naționale timp de mai bine de doi ani pe o chirie uriașă este și acum liberă. Anunțurile din portofoliile agențiilor imobiliare o prezintă acum cu încăperi mobilate și cu jaluzele la ferestre, totul la un preț de 10 euro/mp negociabil, din care 2 euro reprezintă taxa de mentenanță. Pentru toate cele cinci niveluri oferite spre închiriere se cer 25 de mii de euro/ lună.

Afacerea a fost pusa la cale in timp ce Laicu era sef la DRDP Iasi

Prin contractul aprobat la sfârșitul anului 2018 în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, chiria stabilită pentru DRDP Iași era de 38 de mii de euro, respectiv 15,5 euro/mp. Contractul de locațiune a fost încheiat pe 5 ani și prevedea despăgubiri echivalentul a 6 chirii dacă era întrerupt înainte de termen.

Chiria stabilită pentru DRDP Iași era de 38 de mii de euro, respectiv 15,5 euro/mp

Amenajările interioare făcute înaintea mutării birourilor Regionalei au costat și ele 400 de mii de euro. De altfel, anunțurile de acum menționează că imobilul este renovat complet.

Ziarul de Iași a relatat în ianuarie 2019 despre chiria umflată artificial de la 6 euro/ mp, cât menționau atunci anunțurile, la 15,5 euro. La vremea aceea, Ovidiu Laicu a subliniat că o asemenea clădire era potrivită pentru administrația Direcției, întrucât încăpeau aici toate birourile, spre deosebire de vechiul și actualul sediu de pe strada Gh. Asachi. Desigur, suprafţa este mai mare, dar chiria se plăteşte pe metru pătrat. Ovidiu laicu, mai spunea atunci că în preţul chiriei intra şi costul amenajărilor pentru o clasificare într-o categorie superioară de birouri. Cu toate acestea, acum acelaşi spaţi este scos la vânzare, cu amenajările făcute, la o chirie mult mai mică - şi negociabilă - şi cu toate acestea nu are mare căutare.

Clădirea aparține SC Ștefana SRL, administrată de familia Covalciuc. Ștefan Covalciuc este coleg de partid (PSD) cu Ovidiu Laicu, directorul de atunci al DRDP

Clădirea aparține SC Ștefana SRL, administrată de familia Covalciuc. Ștefan Covalciuc este coleg de partid (PSD) cu Ovidiu Laicu, directorul de atunci al DRDP, revenit în funcție la începutul acestui an.

Contractul cu Regionala de drumuri naționale i-a adus familiei Covalciuc peste un milion de euro. De cealaltă parte, DRDP a revenit în martie 2021 în vechiul sediu, mai mic, dar unde și chiria e circa 8 mii de euro, de aproape 5 ori mai mică. În schimb, termenul de locațiune este de 3 ani, timp în care DRDP, respectiv CNAIR trebuie să decidă asupra investirii în construirea sau achiziția unui spațiu în care să-și desfășoare activitatea. Jumătate din acest termen a trecut deja.

Cititi si: Aici sunt banii de autostradă - în sediul DRDP! A cerut 6 €/mp, statul i-a dat 15

Cititi si: INCREDIBIL! DRDP plătește la Iași o chirie mai mare decât cea a companiei-mamă din Bucuresti

Cititi si: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri s-a mutat la sediul din Copou

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.