anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Afacerea unui senator de Iaşi a fost strivită de un gigant industrial

Societatea ACK Fluid din Paşcani, unde senatorul PSD Florin Constantinescu deţine o treime din părţile sociale, a intrat în insolvenţă.

GALERIE
constantinescu florin-senator psd pascani_5
 • constantinescu florin-senator psd pascani_5
- +

 O firmă ieşeană, abonată în trecut la contracte cu societăţi de stat, a intrat în groapa insolvenţei. Este vorba despre firma ACK Fluid din Paşcani. O treime din firmă aparţine senatorului social-democrat Florin Constantinescu.

Judecătorul Sindic a numit în calitate de administrator judiciar în acest dosar firma Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL, deţinută de Corneliu Mititelu. Totodată, magistraţii au fixat data de 26 noiembrie 2014 drept termen pentru soluţionarea eventualelor contestaţii la tabelul preliminar şi definitivarea tabelului creanţelor. La mijlocul lunii martie a acestui an, la Tribunalul din Iaşi, Secţia II civilă-faliment, gigantul Siemens a cerut intrarea în incapacitate de plată a firmei păşcănene pentru o datorie de 352.000 de lei, veche de doi ani.

 
 
Procese şi cu angajaţii
 
 
Conform datelor publicate anterior de “Ziarul de Iaşi” despre acest caz, în întâmpinarea depusă de conducerea ACK la Tribunalul Sindic se precizează că firma se află într-o situaţie “mai delicată” din punct de vedere financiar. “Deşi traversăm o perioadă mai delicată din punctul de vedere al lichidităţilor necesare pentru achitarea creanţelor scadente, societatea are de încasat sume de la partenerii contractuali de 2.440.251 lei”, a indicat în document Neculai Agavriloaiei, administratorul firmei. În acest an, ACK Fluid a pierdut două procese aflate pe rol la Tribunalul Iaşi. În total, şase angajaţi reclamau faptul că au de primit drepturi salariale restante, respectiv daune morale de la firma din Paşcani. Astfel, în dosarul deschis de Marian Marţin, instanţa a decis ca societatea să îi plătească acestuia “diferenţele de drepturi salariale restante pentru perioada 1.VI.2013-28.IV.2014, majorate cu dobânda legală, aplicată de la data scadenţei drepturilor salariale aferente fiecărei luni şi până la data plăţii efective. Obligă pârâta să plătească la bugetul asigurărilor sociale şi de şomaj contribuţiile de asigurări sociale aferente drepturilor salariale cuvenite pe perioada contractului individual de muncă”, conform soluţiei dată de magistraţi în aprilie 2014. De asemenea, pe data de 18 iunie a acestui an, ACK Fluid a mai pierdut un “meci” cu alţi cinci foşti salariaţi. Conform soluţiei date de instanţă, ACK Fluid are de plătit acestora drepturi salariale restante ce depăşesc în total 70.000 lei.
 
 
A trecut pe pierderi
 
 

Firma ACK Fluid a fost înfiinţată în urmă cu aproape douăzeci de ani, în ianuarie 1995, iar conform codului CAEN, desfăşoară activităţi de instalare a maşinilor şi echipamentelor industriale. Producătorul de echipamente necesare măsurării şi contorizării cantităţilor de fluide a raportat pentru anul 2013 că a avut un număr mediu de 38 de angajaţi, cu zece mai puţin faţă de situaţia din urmă cu doi ani. Dacă în anul 2012, oficialii ACK au declarat o cifră de afaceri de aproximativ 6 milioane de lei şi un profit de doar 8 mii de lei, anul trecut afacerile firmei au scăzut la jumătate, iar societatea a intrat “pe minus”. Pierderile de anul trecut sunt de circa 800.000 lei. Datoriile societăţii sunt de circa 7,6 milioane de lei, iar crenţele terţilor către ACK Fluid SRL ajungeau în 2013 la 2,9 milioane de lei. În declaraţia de interese, social-democratul Florin Constantinescu a precizat că firma ACK Fluid SRL a primit de-a lungul timpului mai multe contracte de la diferite instituţii ale statului: în martie 2012, firma a obţinut un contract pe o perioadă de un an de zile cu Electrocentrale Constanţa în valoare de 230.000 lei. În acelaşi an, ACK Fluid SRL a mai semnat contracte cu Complexul Energetic Oltenia, Ministerul Agriculturii şi ApaVital SA Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.