anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Afaceri de succes dezvoltate cu fonduri europene în comunele Tomeşti şi Holboca (P)

GALERIE
unnamedunnamed (2)unnamedunnamed (10)FB_IMG_1583152603644unnamed (2)unnamed (6)unnamed (9)unnamed (5)unnamedunnamed (2)unnamed (1)unnamed (2)unnamed (3)
 • unnamed
 • unnamed (2)
 • unnamed
 • unnamed (10)
 • FB_IMG_1583152603644
 • unnamed (2)
 • unnamed (6)
 • unnamed (9)
 • unnamed (5)
 • unnamed
 • unnamed (2)
 • unnamed (1)
 • unnamed (2)
 • unnamed (3)
- +

Asociatia Grupul de Acțiune Locală POIANA VLADICĂI şi-a început activitatea în luna octombrie 2016 şi reprezintă un parteneriat între administrațiile publice locale (U.A.T. TOMEŞTI şi U.A.T. HOLBOCA), agenții economici și reprezentanții societății civile din zonă, în cadrul căruia sunt reprezentate principalele domenii specifice de dezvoltare a zonei. Parteneriatul este constituit  51% reprezentanți ai mediului privat și ai societății civile şi 49% autorităţi publice locale.

În data de 14.12.2016, Asociația Grupul de Acțiune Locală - POIANA VLĂDICĂI a semnat, Acordul de finantare nr. C19400156011612411121 din data 08.12.2016 și Contractul de finanțare nr. 1 nr. C19401156011612411121 din 14.12.2016,  pentru proiectul: „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare – Asociația G.A.L. Poiana Vlădicăi”, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, axa LEADER, măsura 19.4 – „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare”.

Valoarea totală a proiectului este de 1.224.261,31 euro, fără TVA, din care 244.732,11 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli de funcţionare ale G.A.L. Poiana Vlădicăi pentru perioada 2017 - 2023. Diferenţa de 979.529,20 euro, fără TVA,  reprezintă valoarea alocată proiectelor ce vor fi depuse în cadrul G.A.L. Poiana Vlădicăi.  49% din această valoare este alocată celor două U.A.T.-uri, (comuna Tomeşti şi comuna Holboca) membre ale G.A.L. Poiana Vlădicăi, 51% din valoarea este alocată mediului privat de pe raza celor două comune membre ale G.A.L. Poiana Vlădicăi.

Ponderea proiectelor depuse în cadrul G.A.L. Poiana Vlădicăi, este de peste 80% din valoarea S.D.L. aprobată de către A.M. P.N.D.R., ceea ce ne determină  să ne declarăm multumiţi de activitatea Asociaţiei G.A.L. Poiana Vlădicăi. Până la momentul actual, nu avem proiecte respinse de către A.F.I.R., toate proiectele declarate eligibile de către experţii G.A.L., au fost declarate eligibile şi de către experţii A.F.I.R.. Pentru 100% din proiectele evaluate la nivel G.A.L. si A.F.I.R., s-au semnat Contractele de Finanţare, fiind în stadiul de implementare”  a declarat Ştefan S.Timofte, managerul Asociaţiei G.A.L. Poiana Vlădicăi,.

Proiectele, accesate de persoane juridice, în cadrul Asociaţiei G.A.L. Poiana Vlădicăi sunt:

În cadrul Măsurii 2.1 “Reînnoirea generațiilor de agricultori”, s-au accesat 3 proiecte, cu valoare publică egală de 120.000 euro. Acestea au fost accesate de către:

1. I.I. HANGANU B. DANIEL – obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă, pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare, intitulată - “Instalare tânăr fermier Hanganu Daniel”. Valoarea publică a proiectului este de 40.000 euro ce prevede achiziţia de struţi şi amenajarea unui adăpost pentru aceştia.

2. S.C. COUNTRY SIDE S.R.L. - obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă, pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare, intitulată - “Instalare fermă Agricola SC COUNTRYSIDE SRL”. Valoarea publică a proiectului este de 40.000 euro, ce prevede înfiinţarea unei livezi de nuci şi achiziţia utilajelor necesare pentru operaţiunile din viitoarea livadă.

3. NEAMŢU ANA P.F.A. - obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă, pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare intitulată - “Instalare tănăr fermier Neamţu Ana”. Valoarea publică a proiectului este de 40.000 euro şi prevede achiziţia unui tractor, necesar activităţilor agricole.

 
    
În cadrul Măsurii 6.1 “Dezvoltarea micro-întreprinderilor și întreprinderilor non-agricole mici existente și nou înființate”, s-au accesat 4 proiecte cu valoare publică de 215.582,00 euro. Acestea au fost accesate de către:

1. S.C. MEDICS RAY S.R.L. - obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare intitulată - “Achiziţie de echipamente pentru modernizare cabinet stomatologic din comuna Tomeşti”. Valoarea publică a proiectului este de 58.755 euro şi s-a prevăzut achiziţia unor dotări pentru cabinetul stomatologic.

2. S.C. DOHOTARU ŞI RADU S.R.L. - obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare intitulată - “Dotare firmă pompe funebre Dohotaru şi Radu SRL”. Valoarea publică a proiectului este de 53.605,03 euro. Proiectul prevede achiziţia unei maşini funerare şi panou solar, pentru încălzirea apei.

3. S.C. DENTAR – DR. CUCERESCU SERGIU S.R.L. - obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare intitulată - Dotare cabinet stomatologic - Dr. Cucerescu Sergiu”. Valoarea publică a proiectului este de 76.511 euro şi prevede achiziţia dotărilor necesare cabinetului stomatologic. Proiectul se află în etapa de demarare achiziţii.

4. S.C. KINETICFIZ ANASTASIA S.R.L. - obiectul contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă, pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare intitulată - Înfiinţare cabinet kinetoterapeutic, sat Tomeşti, comuna Tomeşti, judetul Iaşi. Valoarea publică a proiectului este de 29.797,20 euro şi prevede achiziţia dotărilor necesare înfiinţării cabinetului kinetoterapeutic. Proiectul se află în etapa de demarare achiziţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.