Afaceri de succes dezvoltate cu fonduri europene în comunele Tomeşti şi Holboca
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Afaceri de succes dezvoltate cu fonduri europene în comunele Tomeşti şi Holboca (P)

GALERIE
unnamedunnamed (2)unnamedunnamed (10)FB_IMG_1583152603644unnamed (2)unnamed (6)unnamed (9)unnamed (5)unnamedunnamed (2)unnamed (1)unnamed (2)unnamed (3)
 • unnamed
 • unnamed (2)
 • unnamed
 • unnamed (10)
 • FB_IMG_1583152603644
 • unnamed (2)
 • unnamed (6)
 • unnamed (9)
 • unnamed (5)
 • unnamed
 • unnamed (2)
 • unnamed (1)
 • unnamed (2)
 • unnamed (3)
- +

Asociatia Grupul de Acțiune Locală POIANA VLADICĂI şi-a început activitatea în luna octombrie 2016 şi reprezintă un parteneriat între administrațiile publice locale (U.A.T. TOMEŞTI şi U.A.T. HOLBOCA), agenții economici și reprezentanții societății civile din zonă, în cadrul căruia sunt reprezentate principalele domenii specifice de dezvoltare a zonei. Parteneriatul este constituit  51% reprezentanți ai mediului privat și ai societății civile şi 49% autorităţi publice locale.

În data de 14.12.2016, Asociația Grupul de Acțiune Locală - POIANA VLĂDICĂI a semnat, Acordul de finantare nr. C19400156011612411121 din data 08.12.2016 și Contractul de finanțare nr. 1 nr. C19401156011612411121 din 14.12.2016,  pentru proiectul: „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare – Asociația G.A.L. Poiana Vlădicăi”, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, axa LEADER, măsura 19.4 – „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare”.

Valoarea totală a proiectului este de 1.224.261,31 euro, fără TVA, din care 244.732,11 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli de funcţionare ale G.A.L. Poiana Vlădicăi pentru perioada 2017 - 2023. Diferenţa de 979.529,20 euro, fără TVA,  reprezintă valoarea alocată proiectelor ce vor fi depuse în cadrul G.A.L. Poiana Vlădicăi.  49% din această valoare este alocată celor două U.A.T.-uri, (comuna Tomeşti şi comuna Holboca) membre ale G.A.L. Poiana Vlădicăi, 51% din valoarea este alocată mediului privat de pe raza celor două comune membre ale G.A.L. Poiana Vlădicăi.

Ponderea proiectelor depuse în cadrul G.A.L. Poiana Vlădicăi, este de peste 80% din valoarea S.D.L. aprobată de către A.M. P.N.D.R., ceea ce ne determină  să ne declarăm multumiţi de activitatea Asociaţiei G.A.L. Poiana Vlădicăi. Până la momentul actual, nu avem proiecte respinse de către A.F.I.R., toate proiectele declarate eligibile de către experţii G.A.L., au fost declarate eligibile şi de către experţii A.F.I.R.. Pentru 100% din proiectele evaluate la nivel G.A.L. si A.F.I.R., s-au semnat Contractele de Finanţare, fiind în stadiul de implementare”  a declarat Ştefan S.Timofte, managerul Asociaţiei G.A.L. Poiana Vlădicăi,.

Proiectele, accesate de persoane juridice, în cadrul Asociaţiei G.A.L. Poiana Vlădicăi sunt:

În cadrul Măsurii 2.1 “Reînnoirea generațiilor de agricultori”, s-au accesat 3 proiecte, cu valoare publică egală de 120.000 euro. Acestea au fost accesate de către:

1. I.I. HANGANU B. DANIEL – obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă, pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare, intitulată - “Instalare tânăr fermier Hanganu Daniel”. Valoarea publică a proiectului este de 40.000 euro ce prevede achiziţia de struţi şi amenajarea unui adăpost pentru aceştia.

2. S.C. COUNTRY SIDE S.R.L. - obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă, pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare, intitulată - “Instalare fermă Agricola SC COUNTRYSIDE SRL”. Valoarea publică a proiectului este de 40.000 euro, ce prevede înfiinţarea unei livezi de nuci şi achiziţia utilajelor necesare pentru operaţiunile din viitoarea livadă.

3. NEAMŢU ANA P.F.A. - obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă, pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare intitulată - “Instalare tănăr fermier Neamţu Ana”. Valoarea publică a proiectului este de 40.000 euro şi prevede achiziţia unui tractor, necesar activităţilor agricole.

 
    
În cadrul Măsurii 6.1 “Dezvoltarea micro-întreprinderilor și întreprinderilor non-agricole mici existente și nou înființate”, s-au accesat 4 proiecte cu valoare publică de 215.582,00 euro. Acestea au fost accesate de către:

1. S.C. MEDICS RAY S.R.L. - obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare intitulată - “Achiziţie de echipamente pentru modernizare cabinet stomatologic din comuna Tomeşti”. Valoarea publică a proiectului este de 58.755 euro şi s-a prevăzut achiziţia unor dotări pentru cabinetul stomatologic.

2. S.C. DOHOTARU ŞI RADU S.R.L. - obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare intitulată - “Dotare firmă pompe funebre Dohotaru şi Radu SRL”. Valoarea publică a proiectului este de 53.605,03 euro. Proiectul prevede achiziţia unei maşini funerare şi panou solar, pentru încălzirea apei.

3. S.C. DENTAR – DR. CUCERESCU SERGIU S.R.L. - obiectul Contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare intitulată - Dotare cabinet stomatologic - Dr. Cucerescu Sergiu”. Valoarea publică a proiectului este de 76.511 euro şi prevede achiziţia dotărilor necesare cabinetului stomatologic. Proiectul se află în etapa de demarare achiziţii.

4. S.C. KINETICFIZ ANASTASIA S.R.L. - obiectul contractului de finanţare fiind: “acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea Contractantă, pentru punerea în aplicare a Cererii de Finanţare intitulată - Înfiinţare cabinet kinetoterapeutic, sat Tomeşti, comuna Tomeşti, judetul Iaşi. Valoarea publică a proiectului este de 29.797,20 euro şi prevede achiziţia dotărilor necesare înfiinţării cabinetului kinetoterapeutic. Proiectul se află în etapa de demarare achiziţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.