Afaceri din facultate: doi studenţi la USAMV amenajează peisagistic pensiuni din Bucovina
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Afaceri din facultate: doi studenţi la USAMV amenajează peisagistic pensiuni din Bucovina

GALERIE
Andra Emilia Botezat and Alexandru Marian Fodor
  • Andra Emilia Botezat and Alexandru Marian Fodor
- +

Emilia se ocupă de proiectare, peisagistică exterioară şi aranjamente florale, iar Alexandru realizează componenta interioară: pereţi verzi cu muşchi şi licheni, plante stabilizate, tablouri din plante.

 

Doi masteranzi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi au pus bazele unei afaceri încă din studenţie, şi vând aranjamente cu trandafiri criogenaţi şi tablouri cu licheni stabilizaţi. Aceştia şi-au numit proiectul „BucoVerdi”, îl derulează din 2019, şi au şi alte contracte mari, precum amenajări interioare şi exterioare cu pensiuni din judeţul Suceava. Alexandru Marian Fodor şi Andra Emilia Botezat îşi împart responsabilităţile: Emilia se ocupă de proiectare, peisagistică exterioară şi aranjamente florale, în timp ce Alexandru realizează componenta de peisagistică interioară, pereţi verzi cu muşchi şi licheni, plante stabilizate, tablouri cu diverse soiuri de muşchi şi licheni.

„Totul a pornit de la ideea de a aduce un pic de natură în clădirea pensiunii din inima Bucovinei, mai exact din comuna Suceviţa. Amenajarea creată este formată din patru casete iluminate, inspirate din natura sălbatică, un amalgam de plante exotice, dar şi locale. Amenajarea deserveşte atât la iluminarea locului de dining, dar şi la înfrumuseţarea spaţiului cu un ambient plăcut, natural”, a spus Alexandru Fodor. Tinerii au transformat pasiunea pentru arhitectura peisageră, pentru arta de a planifica, a proiecta, a menţine şi a reabilita spaţiul verde în meserie, după ce au urmat cursurile specializării de peisagistică, din cadrul Facultăţii de Horticultură a USAMV Iaşi. Pe lângă colaborările pentru amenajarea spaţiilor diverselor firme şi pensiuni, tinerii au foarte mult solicitări pentru aranjamentele cu trandafiri criogenaţi şi tablouri cu licheni stabilizaţi.

„Profesia noastră include designul arhitectural, amenajarea sitului, dezvoltarea spaţiului din jurul clădirilor în curs de dezvoltare, protecţia mediului, design urban, amenajarea parcurilor şi a zonelor de relaxare, planificare regională, spaţii urbane, dar şi de conservare istorică. Arhitectura peisagistică este un domeniu multidisciplinar. De aceea activităţile noastre variază de la amenajări destinate parcurilor publice la propuneri pentru dezvoltarea terenurile aferente campusurilor, parcuri de birouri corporative”, a specificat Andra Emilia Botezat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.