anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Afaceri din facultate: doi studenţi la USAMV amenajează peisagistic pensiuni din Bucovina

GALERIE
Andra Emilia Botezat and Alexandru Marian Fodor
 • Andra Emilia Botezat and Alexandru Marian Fodor
- +

Emilia se ocupă de proiectare, peisagistică exterioară şi aranjamente florale, iar Alexandru realizează componenta interioară: pereţi verzi cu muşchi şi licheni, plante stabilizate, tablouri din plante.

 

Doi masteranzi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi au pus bazele unei afaceri încă din studenţie, şi vând aranjamente cu trandafiri criogenaţi şi tablouri cu licheni stabilizaţi. Aceştia şi-au numit proiectul „BucoVerdi”, îl derulează din 2019, şi au şi alte contracte mari, precum amenajări interioare şi exterioare cu pensiuni din judeţul Suceava. Alexandru Marian Fodor şi Andra Emilia Botezat îşi împart responsabilităţile: Emilia se ocupă de proiectare, peisagistică exterioară şi aranjamente florale, în timp ce Alexandru realizează componenta de peisagistică interioară, pereţi verzi cu muşchi şi licheni, plante stabilizate, tablouri cu diverse soiuri de muşchi şi licheni.

„Totul a pornit de la ideea de a aduce un pic de natură în clădirea pensiunii din inima Bucovinei, mai exact din comuna Suceviţa. Amenajarea creată este formată din patru casete iluminate, inspirate din natura sălbatică, un amalgam de plante exotice, dar şi locale. Amenajarea deserveşte atât la iluminarea locului de dining, dar şi la înfrumuseţarea spaţiului cu un ambient plăcut, natural”, a spus Alexandru Fodor. Tinerii au transformat pasiunea pentru arhitectura peisageră, pentru arta de a planifica, a proiecta, a menţine şi a reabilita spaţiul verde în meserie, după ce au urmat cursurile specializării de peisagistică, din cadrul Facultăţii de Horticultură a USAMV Iaşi. Pe lângă colaborările pentru amenajarea spaţiilor diverselor firme şi pensiuni, tinerii au foarte mult solicitări pentru aranjamentele cu trandafiri criogenaţi şi tablouri cu licheni stabilizaţi.

„Profesia noastră include designul arhitectural, amenajarea sitului, dezvoltarea spaţiului din jurul clădirilor în curs de dezvoltare, protecţia mediului, design urban, amenajarea parcurilor şi a zonelor de relaxare, planificare regională, spaţii urbane, dar şi de conservare istorică. Arhitectura peisagistică este un domeniu multidisciplinar. De aceea activităţile noastre variază de la amenajări destinate parcurilor publice la propuneri pentru dezvoltarea terenurile aferente campusurilor, parcuri de birouri corporative”, a specificat Andra Emilia Botezat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.