Afacerile ArcelorMittal Iaşi au urcat anul trecut până la 86,6 milioane de euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Afacerile ArcelorMittal Iaşi au urcat anul trecut până la 86,6 milioane de euro

GALERIE
productie tevi
  • productie tevi
- +

In 2019, compania a avut o pierdere de 3,1 milioane de euro faţă de un câştig de circa un milion de euro cu un an înainte.

Afacerile ArcelorMittal Tubular Products Iaşi au ajuns anul trecut la 416 milioane lei în anul 2019 (86,6 milioane euro), reiese din datele raportate de companie la Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Raportat la 2018, afacerile sunt mai mari în 2019 cu 21,4 milioane lei (circa 4,5 milioane euro), având în vedere faptul că ArcelorMittal Tubular Products Iaşi consemna în acea perioadă la MFP o cifră netă de afaceri de aproximativ 394,6 milioane lei (82 milioane euro). În acelaşi timp, compania ieşeană a înregistrat o pierde de 14,8 milioane lei (3,1 milioane de euro). Cu un an în urmă, combinatul a înregistrat un profit de circa cinci milioane de lei, adică un milion de euro.

ArcelorMittal Tubular Products Iaşi (fosta Metalurgica SA Iaşi, respectiv Tepro SA), cu sediul în Calea Chişinăului, este o societate pe acţiuni care a fost înfiinţată în 1962, fiind printre cele mai puternice firme din judeţ. Reprezentanţii companiei arată că în uzina industrială din Iaşi erau angrenaţi în procesul de producţie, în 2019, 240 de angajaţi (număr mediu raportat la MFP), fiind mai mic cu 13 faţă de cel declarat în 2018. Pandemia a generat provocări fără precedent pentru firma ieşeană, rezultatele financiare viitoare vor fi în strânsă legătură cu capacitatea de recuperare a economiei. În ciuda perspectivelor negative, Lakshmi Mittal, conducătorul „imperiului” siderurgic, rămâne optimist.

„Vor exista repercusiuni semnificative din cauza COVID-19 pentru o perioadă următoare, fără îndoială. Dar mă aştept ca fundamentele să se reafirme, pentru ca lumea să continue cu dezvoltarea sa, să continue să crească, să dorească o calitate mai bună a vieţii mai multor oameni şi să continue să prioritizeze sustenabilitatea. Vor fi provocări, întrucât există întotdeauna provocări, însă oţelul are un rol esenţial de jucat în lumea viitorului, aşa cum a avut-o în lumea trecutului. Şi sunt sigur că ArcelorMittal, o companie siderurgică de top şi unică din lume, va continua să fie un furnizor de materiale la alegere, inventând oţeluri mai inteligente pentru o lume mai bună pe care sperăm să o vedem cu toţii”, declara în urmă cu două luni omul de afaceri. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.