anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Afacerile ArcelorMittal Iaşi au urcat anul trecut până la 86,6 milioane de euro

GALERIE
productie tevi
 • productie tevi
- +

In 2019, compania a avut o pierdere de 3,1 milioane de euro faţă de un câştig de circa un milion de euro cu un an înainte.

Afacerile ArcelorMittal Tubular Products Iaşi au ajuns anul trecut la 416 milioane lei în anul 2019 (86,6 milioane euro), reiese din datele raportate de companie la Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Raportat la 2018, afacerile sunt mai mari în 2019 cu 21,4 milioane lei (circa 4,5 milioane euro), având în vedere faptul că ArcelorMittal Tubular Products Iaşi consemna în acea perioadă la MFP o cifră netă de afaceri de aproximativ 394,6 milioane lei (82 milioane euro). În acelaşi timp, compania ieşeană a înregistrat o pierde de 14,8 milioane lei (3,1 milioane de euro). Cu un an în urmă, combinatul a înregistrat un profit de circa cinci milioane de lei, adică un milion de euro.

ArcelorMittal Tubular Products Iaşi (fosta Metalurgica SA Iaşi, respectiv Tepro SA), cu sediul în Calea Chişinăului, este o societate pe acţiuni care a fost înfiinţată în 1962, fiind printre cele mai puternice firme din judeţ. Reprezentanţii companiei arată că în uzina industrială din Iaşi erau angrenaţi în procesul de producţie, în 2019, 240 de angajaţi (număr mediu raportat la MFP), fiind mai mic cu 13 faţă de cel declarat în 2018. Pandemia a generat provocări fără precedent pentru firma ieşeană, rezultatele financiare viitoare vor fi în strânsă legătură cu capacitatea de recuperare a economiei. În ciuda perspectivelor negative, Lakshmi Mittal, conducătorul „imperiului” siderurgic, rămâne optimist.

„Vor exista repercusiuni semnificative din cauza COVID-19 pentru o perioadă următoare, fără îndoială. Dar mă aştept ca fundamentele să se reafirme, pentru ca lumea să continue cu dezvoltarea sa, să continue să crească, să dorească o calitate mai bună a vieţii mai multor oameni şi să continue să prioritizeze sustenabilitatea. Vor fi provocări, întrucât există întotdeauna provocări, însă oţelul are un rol esenţial de jucat în lumea viitorului, aşa cum a avut-o în lumea trecutului. Şi sunt sigur că ArcelorMittal, o companie siderurgică de top şi unică din lume, va continua să fie un furnizor de materiale la alegere, inventând oţeluri mai inteligente pentru o lume mai bună pe care sperăm să o vedem cu toţii”, declara în urmă cu două luni omul de afaceri. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.