Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut în primul trimestru cu 5,6%
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut în primul trimestru cu 5,6%

GALERIE
comert
  • comert
- +

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primul trimestru al anului faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%, respectiv cu 3,6%, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

"Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 iaanuarie - 31 martie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 martie 2020, în termeni nominali, a înregistrat o creşterepe ansamblucu 5,6% datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+14%), comerţului cu ridicata nespecializat (+12,3%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,5%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, alteledecât cele alimentare (+9,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7,1%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+2,7%)", arată datele INS.

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-5,2%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-martie, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,6%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) serie brută în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 21% datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+32,5%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+24,8%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+24%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+21,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+17,6%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+15,6%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+15%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+11,6%).

Cititi si: Profitul firmei ieşene de IT RomSoft a urcat anul trecut de patru ori

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 1,5%.

Cifrade afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 6,4% datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+20,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+15%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,3%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+4,7%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,9%).

Cititi si: Cele mai mari companii IT din judeţ fac afaceri de peste 200 de milioane de euro

Comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a scăzut cu 7,4%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,7%.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.