Afacerile firmelor de construcţii din judeţ au săltat până la 724 milioane de euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

Afacerile firmelor de construcţii din judeţ au săltat până la 724 milioane de euro

GALERIE
constructii Iasi
  • constructii Iasi
- +

Anul trecut, companiile din domeniu au raportat o cifră de afaceri totală cu 40% mai mare faţă de anul precedent.

Cifra de afaceri raportată de firmele de construcţii din Iaşi anul trecut a urcat cu aproape 40% faţă de anul anterior, ajungând la 724 milioane de euro. Spre comparaţie, piaţa de construcţii din judeţul Iaşi însuma 516 milioane de euro în 2018. În total, 1.724 de companii locale de profil au generat un procent de 11,06% din cifra de afaceri totală a judeţului Iaşi pe anul fiscal 2019, care s-a cifrat la 6,55 miliarde de euro. În sectorul construcţiilor lucrau anul trecut 12.924 de oameni, mai mult cu aproximativ 1.700 de persoane comparativ cu 2018.

Analiza a fost realizată de „Ziarul de Iaşi” pe baza „Breviarului Economic al Judeţului Iaşi“, actualizat şi publicat recent de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, cât şi a ediţiei din anul 2019. Ponderea lucrărilor de construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale a fost de 63,38% (însumând 459,1 milioane euro) din afacerile totale de 724 milioane de euro pe 2019 a companiilor din judeţul Iaşi care au avut ca principal domeniu de activitate unul dintre codurile CAEN aferente sectorului de construcţii.

Volumul lucrărilor de instalaţii electrice, sanitare, încălzire şi aer condiţionat a fost de 18,48% (133,9 milioane euro), în timp ce lucrările de construcţii în infrastructură au reprezentat 11,52% (83,4 milioane euro). Un procent de 2,41% îl ocupă segmentul lucrărilor de construcţii, demolare, pregătire şi foraj (17,4 milioane euro), iar 2,15% - lucrări de învelitori, şarpante, terase şi alte lucrări speciale de construcţii (15,6 milioane euro) şi 2,05% - lucrări de finisare (14,8 milioane euro). 

În rândul întreprinderilor mari care domină segmentul lucrărilor de construcţii din judeţul Iaşi, respectiv clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, se află Build Corp Development (constructorul proiectelor omului de afaceri Iulian Dascălu) şi Conest SA, societate controlată de Viorel Cozma. De demolarea construcţiilor se ocupă Constantin Panainte, care patronează firma ieşeană Deco Dem Natura. „Liderul” lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii rutiere din judeţul Iaşi este Eky-Sam, societate controlată de Ioan Echimov, iar compania Das, deţinută de antreprenorul Gheorghe Avram, efectuează lucrările de instalaţii sanitare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.