anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Afacerile hotelului Pleiada s-au redus anul trecut cu 6,3 milioane de lei

Hotelul este controlat de către dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămosteanu prin firma MCM Boutique Resort.

GALERIE
hotel pleiada Iasi
 • hotel pleiada Iasi
- +

Una dintre firmele lui Cristin Zămosteanu, MCM Boutique Resort, prin care dezvoltatorul imobiliar deţine Hotelul Pleiada din Iaşi, a înregistrat anul trecut o scădere de 63% a cifrei de afaceri comparativ cu anul fiscal 2019. Totodată, compania a trecut în anul 2020 pe pierderi, fiind pentru prima dată în ultimii şase ani când nu înregistrează profit, conform bilanţurilor depuse de contabilii societăţii la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), analizate de „Ziarul de Iaşi”. 

O scădere se constată şi în rândul angajaţilor, compania renunţând în anul 2020 la 35 de oameni. Firma MCM Boutique Resort este administrată de Aura Florentina Pârvu, avându-i ca asociaţi pe Zămosteanu (10%) şi societatea M.CHIM (90%), o firmă controlată tot de către omul de afaceri. Concret, MCM Boutique Resort a raportat la MFP o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei (cca 763.000 euro) în anul 2020, mai puţin cu 6,3 milioane de lei (cca 1,3 milioane euro) decât în 2019, când indicatorul arăta afaceri de aproape 10 milioane de lei (cca 2,1 milioane euro).

Pierderea netă pe anul trecut a fost de 186.000 de lei (cca 38.400 euro), în condiţiile în care declara un profit net de 60.000 de lei (cca 12.800 euro) în anul 2019. De altfel, anul 2018 a reprezentat „apogeul” societăţii în ceea ce priveşte valoarea profitului net obţinut, cifrându-se la 359.000 de lei (cca 78.000 euro). În firmă mai lucrau 54 de oameni la sfârşitul anului trecut, de la 89 de salariaţi în anul 2019. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.